Kutyasuli

Bemutatkozás

  

 

Fritz - iskolavezető

Tóth Ferenc vagyok, a kutyás nevem Fritz. Nevemet az első kutyám "hagyományozta" rám.
Munkakutya-mesterkiképző címet 1986-ban szereztem, majd 1990-ben az MNJK tetoválómestere lettem. Évekig dolgoztam együtt néhai Dr. Kováts Zsolt tanár úrral, a magyar kinológiai élet kiemelkedő személyiségével. Munkaversenyeken és tenyészszemléken több száz kutya eredményes vizsgájához járultam hozzá szaktudásommal. A korszerű kiképzési munka feltétele a folyamatos önképzés.

Képesítéseim

Gödöllői Agrártudományi Egyetem (GATE) – Általános kinológiai képzés

BM ORFK Kutyavezető képző iskola (OKJ) – Kutyavezetői bizonyítvány

PFOTE Sportkutya Egyesület – Kutyakiképző (OKJ)

Jelenleg magántanárként házhoz járok, és tanítom a kutyákat és gazdáikat a harmonikus együttélésre. Továbbá a REX Kutyasikola vezetőjeként tevékenykedek, és a FOCUS Oktatási Központ kutyakiképző tanfolyamának vezetője vagyok. Csoportos óráimon főként a „haladó csoport” kutyáival foglalkozom, és az örző-védő ágazatban tevékenykedek.

Filozófiánk

Egy jól nevelt, kiegyensúlyozott, közlekedésbiztos kutya mindenki szimpátiáját elnyeri. A mi feladatunk, hogy e cél elérésében szeretettel, türelemmel segítséget nyújtsunk.

Tevékenységünk fókuszában a kutya, mint önálló személyiség áll, sajátos egyéni tulajdonságaival, képességeivel és lehetőségeivel. Sok éve fáradozunk azon, hogy minél jobban megismerjük az ebek lelkivilágát, mentalitását, viselkedését és összegyűjtött tapasztalatainkat másokkal is megosszuk.

A kiképzés és nevelés mellett gondot fordítunk a kutya és ember érzéseinek, egymáshoz való viszonyának, kommunikációjának objektív észlelésére, ezáltal segíteni tudunk a kutyák és gazdáik harmonikus, boldog életének alakításában.

A Rex Kutyaotthon Alapítvány kutyaiskola vezetőjeként kollégáimmal oktatjuk az Alapítvány dolgozóit, önkénteseit is. Elősegítjük a befogadásra váró árva kutyák beilleszkedését egy új, szerető családba. Tevékenységünkkel hozzájárulunk a szakszerű, felelős állattartás széleskörű elterjesztéséhez.

 

Bise

Születésemkor Sebők István néven törzskönyveztek, de szinte mindenki a fenti becenevemen szólít. 1993. óta vezetek engedelmes foglalkozásokat, emellett közel két évtizedig működtem agility edzőként és nemzetközi bíróként. Versenyeket szerveztem agilityben és dog dancingben, ilyenformán részt vettem ez utóbbi sportág magyarországi megismertetésében és elterjesztésében is. Tanítottam különböző kutyaiskolákban kölyök- és felnőtt csoportokat, az agility sportban kezdőket, versenyzőket és bírói tanfolyam hallgatóit, illetve jövendő kutyakiképzőket is (elmélet + gyakorlat). Több száz mozgássérült kutyán segítettem az általam készített kerekesszékekkel. Dr. Kováts Zsolt Tanár Úr mellett Fritz volt az egyik első kutyás tanítómesterem. Barátságunk több évtizedre nyúlik vissza. Mivel emberileg és szakmailag egyaránt meglehetősen egyformán gondolkodunk, kiváló összhangban tudjuk oktatni a kutyákat és gazdáikat – 2007. óta folyamatosan.

 

 

Tarr Kata

A polgári szakmám szerint tájépítész vagyok, de a kikapcsolódást tekintve mindig is a kutyázás volt a szívem csücske. Gyerekkoromban, ha épp nem találtak, akkor biztos, hogy a kutyaházban üldögéltem, hazafelé a suliból napi rutinnak számított, hogy lepacsizzak minden kutyával, aki az utcában lakik. Én ettől voltam boldogabb. A mai rohanó világban is ez az én mentsváram, ezért is kezdtem el ezzel tudatosan foglalkozni. A megfelelő képzettséget ehhez itt a Rexben szereztem meg. A németjuhásztól a spicc keverékig, sok kutyus kísérte már végig az életem egyes szakaszait. Jelenleg egy mentett mudi kislány, Málna az én legjobb barátom. Mi valóban úgy találtuk meg egymást, mint zsák a foltját. Önkéntes munkám során egy menhelyen ismertem meg őt, picilány korában. Ő nem egy rossz kutya, csak hihetetlen energiával rendelkezik, ezt nem szabad összekeverni. Fel kellett nőnöm hozzá és egy tudatos iránymutatással a legjobbat tudom már kihozni magunkból. Ebben szeretnék segíteni, minden gazdinak, hogy mindenki megtalálja azt a nyugalmat és kölcsönös szeretet forrást, amit egy háziállat hozhat a család életébe!

 

Kaibinger Gábor

Kaibinger Gábor (45, villamosmérnök, társasházkezelő, kutyakiképző, kutyabolond)

Mind a munkámban, mind pedig a hobbimban, a kutyázásban maximálisan elhivatott vagyok. Kiegyensúlyozott kutyákat, vidám gazdikat szeretnék látni, ezért nagy hangsúlyt fektetek a városi kutyázásra.

Fontos, hogy a gazdi tisztában legyen kutyája adottságaival, képességeivel, és együtt tanulva ismerjék meg közös lehetőségeiket.

Első kutyám, Marci a tacskó keverék volt, ekkor még csak 6 éves voltam, de azóta kisebb kihagyásokkal mindig volt 1-2-3 kutyám, köztük tacskó, labrador keverék és kuvasz is. 

Jelenlegi hobbikutyám Mázli, a mentett vizsloid, akivel az átlag házikutyás életformát éljük. Igyekszem úgy kezelni, mint egy jól nevelt családtagot, erre építem fel a napi feladatait is és játékosan tanulunk, fejlődünk nap, mint nap.
Szívem szerint lenne még 4-5 kutyám minimum, de jelenleg ez nem kivitelezhető.

 

 

Varga Attila

Az agilityvel első kutyusom által ismerkedtem meg 2005-ben. A sport és a kutyák szeretete nagyon hamar az életem részévé, hobbimmá, majd "munkámmá" vált, amit a mai napig is imádok. Okleveles agility kiképzésvezető, nemzetközi agility bíró, OneMind Dogs segédedzőség mellett aktív agility versenyző is vagyok és rendszeresen tartok világszerte szemináriumokat/képzéseket.

Nagyon fontosnak tartom a megfelelő alapozást, saját tapasztalatból tudom, mennyire nagy a különbség egy elnagyoltan alapozott és egy megfelelően felépített kutya teljesítménye között. Folyamatosan képzem és frissítem elméleti/gyakorlati tudásomat versenyzőként és oktatóként is egyaránt, hogy a foglalkozásaim során a hobbi szintnek és a profi, versenyzői szándékkal eltökélt párosoknak is személyre szabott tanácsokat tudjak nyújtani a sport egészséges, biztonságos űzéséhez.

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!