Állatsziget

Vadmentő állomás

A Rex Alapítvány 26 éves története során ismert szaktekintéllyé vált a sebesült és magára hagyott háziállatok mentésében; így a lakosság sokszor akkor is hozzánk fordul segítségért, ha hasonló helyzetben lévő vadállatot talál. Az Állatszigeten ezért az elmúlt években gyakran látott vendég volt a vörös róka, a nyest, az őz, a védett énekes- és ragadozó madarak. A megfelelő infrastruktúra viszont eddig hiányzott a teljes körű vadmentéshez, a Vadmentő Állomás ezért egyik igazi büszkeségünk. Az állomáson a vadak átmeneti, szükség esetén örökös elhelyezésére is lehetőség van egy kisebb vadudvar kialakításával. A mentőállomás egy része a látogatók számára is nyitott, valamint a REX Alapítvány nagy múltú gyermek- és felnőttoktatási programjába is beépül.

A vadudvarban jelenleg két állandó lakó van, egy róka és egy mosómedve.

Vuk

Vuk, a rókánk, 5-6 hetesen került hozzánk, egy hölgy hozta be, elmondása szerint odafutott hozzá, ő felkapta és behozta. 
Vuk még nagyon pici volt, egyáltalán nem alakult ki benne félelem az emberekkel szemben. Folyamatosan a társaságunkat kereste, nem szeretett egyedül lenni. Ennek már két éve. Nem engedtük szabadon, hiszen nem tanulta meg, milyen szabadon élni, mitől kell félni. Sőt, akiktől igazán tartania kellene (emberek, kutyák) azok mellett nőtt fel. Így vélhetően szabadonengedése után is keresné az ember társaságát, nem ijedne meg a kutyáktól, ezzel pedig komoly veszélybe sodorná magát. Vuk nagyon szereti az asztalt gyümölcsöket, de az almát is. Sokan nem tudják, de a rókák a szabad természetben is sok növényi eredetű táplálékot fogyasztanak.

Virtuálisan Te is örökbe tudod fogadni Vukot!

Vuk

Stikli

Stikli, a mósómedve, vadudvarunk másik lakója. Egy család kertjébe tévedt be, akik bezárták őt egy fészerbe, majd segítséget kértek az elszállításában. Mosómedvét magyarországon 2010 óta nem lehet tartani, szabadon engedni pedig szigorúan tilos, hiszen invazív faj, veszélyezteti a hazai őshonos fajokat.
Stikli imájda az aszalt sárgabarackot és az asztalt szilvát! Bármit megtenne érte! :) De igazából mindenevő, szereti a hasát és szeret jókat aludni.

Virtuálisan Te is örökbe tudod fogadni Stiklit!

Stikli
Támogatom a rex alapítványt
forinttal!