Támogass MOST! ->
Keresés
25év
az
állatokért!

Hírlevél feliratkozás

Számít a
véleményed!

SZPONZORÁLÁS

Ha nagyobb összegű, illetve rendszeres adományával, természetbeni juttatásával vagy hosszútávú szponzorálás formájában kívánja felkarolni a Rex Kutyaotthon Alapítvány állatvédelmi szolgálatát, vagy az Állatsziget működtetéséhez, fejlesztéséhez kíván jelentősebb támogatást nyújtani, lehetőségeinkhez mérten egy kölcsönösen előnyös együttműködés formájában igyekszünk meghálálni jóindulatú segítségét.
Évente egyszer, az Állatok Világnapja alkalmából megrendezett rendezvényen (különleges alkalom esetén a támogatás átadásakor) az alapítvány a média széleskörű bevonásával ünnepséget szervez, ahol alapítványunk elnöke a szponzor képviselőjének ún. "Ezüst-, Arany-, ill. Gyémánt-tappancs Oklevelet "nyújt át a nagyvonalú támogatás elismeréseként.
Kiemelkedő támogatóinknak a támogatás mértékétől függően - a Rex Kutyaotthon Alapítvánnyal kötött egyedi megállapodásalapján - a következő csereszolgáltatást biztosítjuk: 

 • A Rex Kutyaotthon Alapítvány, mint közhasznú szervezet - a támogató részére adókedvezményre jogosító igazolást állít ki a pénzbeni, vagy természetbeni adományozásról.
 • A támogató feltüntetése a Rex Kutyaotthon Alapítvány megjelenő felületein (bemutatkozó brossúrák, kiadványok, Internetes honlap, facebook, épületek, bemutató stand stb.)

A szponzorálási feltételek a szponzor igénye alapján további lehetőségekkel bővíthetők. Amennyiben a szponzorálási lehetőségekről részletesebb tájékoztatást kér, szíveskedjen marketing csoportunk vezetőjét keresni a marketing@rex.hu e-mail címen.


Hagyatékozás

Végtelen szeretet a kutyáknak – Örökhagyás a Rex Alapítvány számára

Hazánkban is egyre többen döntenek úgy, hogy örökhagyással is támogatnak egy fontos ügyet, illetve civilszervezetet. Azonban még így is számos idős, magányos állattartó nem számol azzal, hogy elhalálozása esetén milyen bizonytalan jövő vár kedvencére. Ebben szeretne segíteni a Rex Alapítvány. Mindez elkerülhető, ha végrendeletével előre gondoskodik arról, hogy a magára maradt kedvencét felkarolhassuk. Az Ön kedvencén túl, ezzel számos állat életét mentheti meg, és mindez Önnek semmibe sem kerül! Mi megígérjük, hogy minden forintot az állatok sorsának javítására fordítunk!

Rex Örökös Őrangyal program

A Rex Örökös Őrangyal program egy ingyenes szolgáltatás, amellyel biztosítani tudja, hogy a kedvenceiről akkor is szakszerűen gondoskodjanak, ha Ön már esetleg erre nem képes.
Mi történik a kedvencével, ha a Rex Alapítványhoz érkezik?
Megvizsgálják az állatorvosaink, majd szakképzett kollégák viselik gondjukat.
A lehető leghamarabb próbálunk nekik új, az igényeiknek leginkább megfelelő gazdit találni. Ne feledje, egészséges állatot soha nem altatunk, még idős korban sem! Ha kell, gondjukat viseljük életük végéig. Gondozóink mindent megtesznek, hogy a lehető legkellemesebb életet éljenek.

Miért van szükségünk az Ön segítségére?

A házi kedvenceink rengeteg örömet szereznek nekünk. Feltétel nélkül szeretnek minket és ezért semmit sem kérnek. Ha mindenki olyan kedves lenne, mint a kutyák, nem lenne szükség a Rex Kutyaotthonra sem. Minden évben 600-700 állatkának mégis szüksége van ránk. A munkatársaink fáradhatatlanul dolgoznak, hogy megmentsék, gondjukat viseljék és gazdához juttassák ezeket a gyönyörű teremtményeket.
Az állatorvosi költségek, az állatok rehabilitációja és szocializációja anyagilag igen megterhelő az Alapítványunk számára. És még nem is beszéltünk a több száz – jobb sorsra érdemes – állat élelmezéséről, mindennapi ellátásáról. A Rex Alapítvány nem kap állami támogatást, csak a nagylelkű támogatóink teszik lehetővé, hogy végezhessük áldozatos, soha véget nem érő munkánkat.
Azzal, hogy a Rex Kutyaotthon Alapítványt megemlíti a végrendeletében, megbizonyosodhat arról, hogy mi mindig ott leszünk, hogy segítséget nyújtsunk a bajba jutott kutyáknak – legyenek bárhol és bármikor.

Mi történik, ha már nem tudok gondoskodni a kedvencemről?

Regisztráljon Örökös Őrangyal programunkba. Mi vállaljuk, hogy esetleges kórházi kezelés vagy hosszabb betegség alatt teljes körűen ellátjuk az állatot, kapcsolatot tartunk a gazdival az állat hogylétét illetően.  A program keretein belül lehetőség van elhelyezni a kedvencét az Alapítványunknál egy külön erre a célra dedikált területen. Külön állatbiztosítást is kötünk minden új lakónkra.

Hogyan jelentkezhet az Örökös Őrangyal programba?

Hívja a 1/243-4080-as telefonszámot, írjon e-mailt a marketing@rex.hu-ra vagy jöjjön el állatvédelmi irodánkba, az Állatszigetre (1048, Budapest, Óceánárok u. 33.). A tagsághoz jár egy Örökös Őrangyal igazolvány. (Ez segíthet a kutyusa, cicája elhelyezésében, ha esetleg Önnel történne valami, ami miatt nem képes tovább gondoskodni kedvencéről.)
Ha úgy dönt, hogy hagyatékoz az Alapítványunk számára a végrendeletében, javasoljuk, hogy a félreértések elkerülése érdekében ezt a mondatot iktassa be:
„Szeretném, hogy az elhalálozásom után a birtokomban lévő állatokról a Rex Kutyaotthon Alapítvány gondoskodjon, és/vagy azoknak új gazdát keressen.”
Ezzel nem csak saját kedvence jövőjét biztosítja, hanem számtalan további állaton tud segíteni.

Végtelen szeretet a kutyáknakÖrökhagyás a Rex Alapítvány számára

A hagyatékozás és az Örökös Őrangyal programunk lehetőségeiről alapítványunk készséggel ad szakavatott információt. Hívja a 1/230-4080-as telefonszámot, írjon a igazgato@rex.hu email címre vagy jöjjön el hozzánk az Állatszigetre (1048 Budapest, Óceánárok u. 33.)
 


Önkéntesség

A Rex Kutyaotthon Alapítvány munkatársai állatvédelmi, állatmentési munkájuk során rengeteg segítséget kapnak önkéntes segítőktől. A segítségnyújtás lehetőségei sokrétűek, így szinte biztos, hogy valamennyi önkéntesünk megtalálja a neki leginkább testhezálló feladatot. Alapítványunknál szeretettel várjuk mindazokat akik önkéntes munkájukkal szeretnék támogatni tevékenységünket.
 
Önkéntesnek jelentkezhet az, aki elmúlt 16 éves, de abban az esetben ha a 18. életévét még nem töltötte be, szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. 8-16 éves kor közötti gyermek csak a szülővel együtt, szülői felügyelet mellett segítheti munkánkat és a szülőnek kell önkéntesként regisztráltatnia magát. Kutyasétáltatásnál ez azt jelenti, hogy csak kísérhetik szüleiket, a pórázt nem vehetik át és nincs társpóráz sem.
 
Az önkéntes munka feltétele az önkéntes képzésen való részvétel, ami egy balesetvédelmi oktatással egybekötött két órás elfoglaltság, melynek végén egy jognyilatkozat aláírásával jön létre az önkéntes jogviszony. Fontos, hogy csak e jogviszony meglétével lehet nálunk bárminemű önkéntes munkát végezni.
 
Ha Ön is szeretne önkéntesként bekapcsolódni a Rex Alapítvány tevékenységébe, töltse ki jelentkezési lapunkat "Az önkéntes miben segíthet?" című fül alatt.

Adományozás


Köszönjük adományozását

28 év tapasztalat bizonyítja számunk, hogy állatszerető emberk összefogásával nagy eredményeket lehet elérni, hiszen rengeteg méltatlan körülményből mentett állat sorsát fordítottuk jobbra. Egy korábban megtört ábrázatú, sérült állatot egy gazdi mellett igazán boldognak látni, számunkra ez az igazi siker.
Azonban ez kizárólag csapatmunkával sikerülhet: önzetlen segítsége a Rex Alapítvány működését, az állatoknak pedig az életet jelenti!

Hogyan segítheti négylábú védenceink életét?

 • Adó 1% felajánlásával
 • Banki átutalással
 • Csekkes befizetéssel
 • Adhat vonal hívásával
 • Adomány küldésével
 • Önkéntes munkával / követes adománygyűjtéssel
 • Hagyatékozással

Ha az adományozási lehetőséggel kapcsolatban bármilyen kérdése merül fel, kérjük forduljon bizalommal alapítványunk munkatársához  a marketing@rex.hu e-mail címen!

Hálásan köszönjük segítségét!
 
Életmentő küldetésünk csakis az adományozók segítségével valósulhat meg:
 • 3000 Ft egy kutya kétheti tápköltségét fedezi!
 • Adó 1%-a, általagosan 4000 Ft-ot ér, melyből egy kutya oltását tudjuk kifizetni!
 • 5000 Ft akár egy krízishelyzetben lévő állat gyógykezelésére is elegendő lehet!

 

Kisállatbiztosítás


Kisállatbiztosítás

Kisállatbiztosítás

Aegon Lakás és Szabadidő Biztosítás Plusz keretein belül köthető. 

Mire jó a kisállatbiztosítás?

A kisállatbiztosítás anyagi segítséget nyújt a szerződésben foglalt események bekövetkezése után kedvence gyógykezelése, műtétje esetén, így enyhítheti a hirtelen felmerülő állatorvosi kiadások terheit. Bármelyik állatorvoshoz elviheti a kisállatot, akinek van államilag elismert állatorvosi végzettsége és működési engedélye.

Milyen eseményekre nyújt fedezetet a kisállatbiztosítás?

A biztosítás térítit a balesetből, betegségből adódó állatorvosi kezelések, műtétek költségeit. A biztosításban a 7. életévét még be nem töltött, micro chippel, kötelező oltásokkal ellátott kutyák, cicák részesülhetnek.

Lakásbiztosítással egybekötve 30% kedvezménnyel tudják igénybe venni. A várakozási idők, kizárások, mentesülések megismerése érdekében a szerződés aláírása előtt kérem, mindenképpen kérje szakmai segítségem!

Számolja ki, milyen költségekre számíthat!

Ha szeretne biztosítást kötni, vagy további információra van szüksége, keressen bizalommal:
Böröcz Hanna
email: borocz.hanna@zengokti.hu
telefon: 0631/781-23-25
 


1% adófelajánlási nyilatkozatot szeretnék


Közösségi szolgálat

Kedves Fiatalok!
A súlyosbodó járványhelyzet miatt 2020.11.12-től határozatlan időre BEZÁRJUK kapuinkat a közösségi szolgálatos fiatalok előtt is.
A már regisztrált időpontokat töröljük, így kérjük ne gyertek, dolgozni.
Az aktuális információk itt a webfelületen figyelhető, követhető, esetleges további kérdéseket az oktatas@rex.hu címre tudjátok küldeni.
Megértéseteket, együttműködéseteket megköszönjük.
Mindenkit várunk vissza, addig is vigyázzatok magatokra és egymásra!
 
Kedves Érdeklődők!
A kialakult járványhelyzet miatt átmenetileg fel kellett függesztenünk közösségi szolgálatosoknak tartandó tájékoztató alkalmakat.
Belső térben nem tudjuk biztosítani a kért biztonsági feltételeket, a külső Kocsiszínben meg hideg van a téli időszakban.
Előre láthatóan tavasszal lesz lehetőségünk a most ismert feltételekkel újra indítani közösségi szolgálatról tartandó tájékoztatókat.
Kérjük fentiek elfogadását, ha esetleg kérdésük lenne, a közösségi szolgálattal kapcsolatosan, várjuk leveleiket az oktatas@rex.hu címre.
Köszönjük megértésüket.

Tájékoztatón már részt vett fiataloknak, napon belüli időpontok, amikor fogadni tudjuk a segítséget:
Hétköznap: hétfő-péntek 13h-16h között jöhetnek fiatalok bejelentkezéssel, az alábbi időpontokban és létszámban;
13.00-16.00 5 fő
2020.06.16-tól 10.30-13.30 3 főt tudunk fogadni.
Hétvégén: szombat-vasárnap 10.30-16.00 között jöhetnek fiatalok bejelentkezéssel, az alábbi időpontokban és létszámban;
10.30-13.30 3 fő,
13.00-16.00 5 fő
 
ÚJ jelentkezés esetén, kérjük olvasd el az alábbi tájékoztatást és a kért információk megadásával jelentkezz a megadott címen.
 
A Rex Kutyaotthon Alapítvány várja, 16. életévét betöltött diákok jelenetezését, akik az 50 órás közösségi szolgálatukat az Állatszigeten szeretnék tölteni.
 
A közös munka feltétele:

 • betöltött 16. életév,
 • iskoláddal érvényes Közösségi szolgálatról szóló együttműködési megállapodással kell rendelkeznünk, a még nincs ilyen jellegű megállapodás, kérlek, vedd fel az iskola közösségi szolgálatot koordináló munkatársával a kapcsolatot, és kérd meg, segítsen neked,
 • jelentkezni kell egy tájékoztató alkalomra, ami már igazolt időnek fog számítani,
 • a tájékoztatón kapott megállapodást aláírva juttasd vissza részünkre.
 Milyen közösségi szolgálati munkaterületekkel várunk:
 • állatgondozással kapcsolatos feladatok, gondozás, takarítás, sétáltatás,
 • kerti munka,
 • területrendezés, hogy lakóink folyamatosan rendezett területen legyenek,
 • adminisztráció,
 • kutatómunka,
 • rendezvények előkészítése, lebonyolítása,  
 • további érdekes, akár egyénre szabott feladatok.
 
További információk az oktatas@rex.hu címen kérhető, és a jelentkezést is erre a címre kell megküldeni. 
 
 

Követes adománygyűjtés


Majd holnap megcsinálom! Ismerős? :)
 
Nagy elhatározások, de hiányzik az ösztönző erő? Légy REX követes adománygyűjtő, és váltsd valóra céljaidat, miközben állatok életét mented meg.
 
Mit jelent REX követnek lenni?

A követes adománygyűjtés az egyéni adományszerzésnek egy új és különleges formája, amely során te magad találsz ki egy kihívást és erre szervezel egy gyűjtést.
Ma már az internet segítségével rengeteg lehetőséged van arra, hogy adománygyűjtő szándékodat tudasd az ismerőseiddel, így könnyebben gyűjthetsz pénzt egy nemes célra.
Szóval egy jó ötlettel és sok-sok Facebook poszttal máris te lehetsz a legjobb REX adománygyűjtőnk, persze ha elég kitartó és elhivatott vagy.

Milyen kihívást tűzhet ki egy REX követ?

Találd meg a személyiségedhez illő célt, amit bátran felvállalsz és megosztasz ismerőseid körében kiemelve, hogy ezt a REX védencek javára teszed.
Néhány példa, amelyekből ihletet meríthetsz:

 • Végre elkezdeni sportolni, legyen az rendszeres tornagyakorlat végzése, egy futótáv teljesítése, jógázni egy hónapon át, vagy akár megtanulni spárgázni.
 • Elkészíteni egy olyan ételt, aminek még sosem mertél nekiállni.
 • Mínusz 5 kg, most elindulhat a fogyókúra és lemondások időszaka.
 • Egészségedre káros szokásokat elengedni, például leszokni a dohányzásról.
 • Megtanulni elgitározni a kedvenc számodat.
 • Az otthoni kutyaoktatás magasabb szintű elsajátítása, azaz néhány hét alatt egy trükk betanulása kedvenceddel.
 • Avagy cseréld ajándékaidat REX védencek támogatására, legyen az jótékony szülinap, vagy bármilyen ünnep. Itt az idő felvállalni a kedves ismerőseid előtt, hogy pénzadományok utalását szívebben fogadod egy nemes célra, minthogy egy újabb bögre, vagy gyertya tulajdonosa legyél.
 • A lista végtelen, szóval csak meg kell találnod a hozzád illőt. :)
De mi nagyobb motiváció annál, hogy a saját elhatározásoddal és az abból befolyt összegből kóborló állatok életét mentheted meg?
Ha megálmodtad a saját REX kihívásodat, akkor lépj kapcsolatba velünk az alábbi elérhetőségen: marketing@rex.hu
 
További információért érdemes megnézni a jóügyekért.hu oldalt:
http://www.jougyekert.hu/hu/koveteknek/valassz_egy_ugyet_es_tegyel_vallalast/kutya_otthon.html#.XpgpzMgzZ9P
 
Mi hiszünk benned, te készen állsz? :)

Kiemelt támogatóink