Alapítvány

Az alapítványról

Alapítványunk az ember és az állatok harmonikus együttélésének biztosítását, a felelős állattartásra való nevelést, a kóbor állatok létszámának csökkentését, valamint  az állatok szenvedésének megakadályozását tűzte ki célul. Az idén 32 éves Rex Kutyaotthon Alapítvány napi szinten több mint 250 elhagyott, sebesült, krízishelyzetben lévő állatnak nyújt segítséget.

További részletek
Az alapítványról

Tevékenységeink

A REX Kutyaotthon Alapítvány megalakulása óta aktív tagja a hazai állatvédelmi törekvéseknek. Az elmúlt esztendőkben munkatársaink és önkénteseink áldozatos munkájának köszönhetően alapítványunk szolgáltatásai jelentősen bővültek és az állatvédelem számos területén vívtunk ki elismerést. Telefonos ügyfélszolgálat (+36 1 230-4080, +36 1 435-0533)

Tekintettel arra, hogy állatvédelmi irodánkba naponta átlagosan 40-50 hívás érkezik, irodai telefonunk sajnos gyakran foglalt, ezért kérjük türelmüket.

Ügyfélfogadás az Állatszigeten keddtől vasárnapig 10:00 - 16:00 óra között.

Állatsziget

Állatsziget

Állatvédelmi iroda

Állatvédelmi iroda

Kóbor állatok elhelyezése

Kóbor állatok elhelyezése

Állatmentő szolgálatunk

Állatmentő szolgálatunk

Ivartalanítási kampányaink

Ivartalanítási kampányaink

Oktatási programjaink

Oktatási programjaink

Állatsziget

1048 Budapest, Óceánárok u. 33. Megközelíthető az Újpest Központ metrómegállótól a 30-as busszal vagy gépkocsival az Óceánárok u. és Megyeri út kereszteződésétől kb. 300 méterre.

Állatvédelmi iroda

Az Állatszigeten működő nyilvános állatvédelmi irodánk felkészült munkatársai a legkülönbözőbb állatvédelmi problémák kezelésében nyújtanak segítséget -akár személyesen, akár telefonon (ügyfélfogadási időben), akár interneten keresztül.

Kóbor állatok elhelyezése

Alapítványunk állatbefogadási lehetősége sajnos korlátozott. Állat-örökbefogadási Központunkban mintegy 100 – 120 kutyát és 40 – 60 macskát tudunk kulturált körülmények között elhelyezni.
Annak ellenére, hogy az örökbefogadásra váró állatokat folyamatosan hirdetjük, sokkal több állatot akarnak leadni, mint amennyit befogadnak. Ezért szabad helyünk szinte soha nincs, így csak a megürült helyekre tudunk elhelyezni újabb hontalan állatokat.

Állatmentő szolgálatunk

A 2000 tavasza óta működő állatmentő szolgálatunk a mindennapok során és rendkívüli katasztrófahelyzetek esetén (pl.árvíz) bajba jutott állatok mentését végzi. E mellett rendszeresen szállítunk állateledelt, macskaalmot és gyógyszereket rászoruló állatbarátoknak és ideiglenes befogadóinknak. Minden évben takarmányt, rengeteg felszerelést és gyógyszert adományozunk állatvédő társszervezeteknek, és anyagi gondokkal küzdő állatvédőknek.

Ivartalanítási kampányaink

Közel 15 éve zajló ivartalanítási kampányaink keretében alapítványunk több mint 9000 kontroll nélkül szaporodó elvadult házi macska és közel 5000 befogadott kóbor kutya ivartalanításához járult hozzá.

Oktatási programjaink

Alapítványunk több mint 10 esztendeje bonyolít rendszeres állatvédelmi foglalkozásokat, melyek során a hallgatóság megismerkedhet az állatok igényeivel és a leggyakoribb állatvédelmi problémákkal. Az utóbbi 6 évben foglalkozásaink köre jelentősen bővült (tantermi előadások, terepi foglalkozások, nyári táborok, stb.) melyek segítségével igyekszünk a felelős állattartási kultúrát megalapozni.

Történelem

A nyolcvanas évek végén kezdődött a történet, amikor állatorvos alapítónk Király Péter önkéntesként bekapcsolódott az akkor legaktívabb állatvédelmi esernyőszervezet a MÁTSZ (Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség) munkájába.

További részletek
Történelem

Kollégáink

Munkatársaink
Kollégáink

Hasznos tanácsok

Rexpress jó tanácsok állattartóknak.

Karácsonyi és szilveszteri jótanácsok. Mit adjunk, mit ne adjunk kutyánknak, hogy hosszútávon megőrizze egészségét. Mit tegyünk, ha elvesztettük házi kedvencünket.

Részletek
Hasznos tanácsok
Bayer
Asia Center
Támogatom a rex alapítványt
forinttal!