Jelentkezz Önkéntesnek!

"Az ember jobbik énjét gyakran a kutyák hozzák felszínre."

Dimitri Verhulst

Önkéntes képzés

A Rex Kutyaotthon Alapítvány csapata mert egy nagyot álmodni! Célul tűzte ki az ember – állat és az ember - ember harmonikus együttélésének, együttműködésének biztosítását.  A változás célja, hogy sokkal hatékonyabban és harmonikusabban tudjunk együttműködni. 

Önkéntes képzésünk célja, hogy a Rex Állatsziget Önkéntesei szakmailag egy magasabb szintre kerüljenek, ezzel is segítve a gazdára váró állatok örökbefogadási esélyét.

A képzés felépítése: új célok, új működés, önkéntesség fogalma, házirend ismertetése, balesetvédelmi oktatás, kutyasétáltatással kapcsolatos szakmai továbbképzés, kutyakommunikáció.

A képzés végén a jelentkezők és a Rex Kutyaotthon Alapítvány között egy jogviszony jön létre a részvételi nyilatkozat aláírásával, ami az önkéntes munka végzésének feltétele. 

Az Önkéntes miben segíthet?

Fontos a rendszeresség az önkéntes munka végzésében, ami minimum havi 2 alkalom.

Állatok ellátása:

  • Állataink érdeke, hogy megismerjék a szocializáció fogalmát, amit a rendszeres foglalkozás által tudnak elsajátítani. Ebben a témakörben végezhető tevékenységek: szőrzetápolás, játék, a kutyák sétáltatása, kutyaiskolában való képzése stb.

  • A menhelyen elszállásolt állatok kényelme és egészsége szempontjából fontos feladat a futtatók, sétáltató terület takarítása és rendbetétele.

  • Nagy segítség a hordozók és egyéb eszközök és felszerelések rendezése, javítása, tisztítása.

Alapítvány működésének segítése:

  • Évente több rendezvényt is szervezünk és több külső helyszíni rendezvényen is részt veszünk, így nagy szükségünk van segítségre rendezvények, illetve adománygyűjtő kampányok előkészítésében, lebonyolításában is.

  • Önzetlen támogatóinknak köszönhetően sok tárgyi adományt is kapunk, de ezeket nem minden támogatónk tudja hozzánk eljuttatni, így az adományok beszerzése, szállítása, rendszerezése és pakolása nagy segítség számunkra.

  • Az Állatsziget egyik küldetése a felelős állattartásra való nevelés, szemléletformálás. Oktatásban, táborozásban, gyerekekkel való foglalkozásban is várjuk a lelkes önkéntesek segítségét.

Állatok ideiglenes befogadása:

  • A menhely férőhelyei is végesek, így nagyon fontos, hogy legyenek ideiglenes befogadóink is! Rengeteg esetben nagy segítség számunkra, ha vannak önkéntesek, akik ideiglenesen vállalnak állatot. Akár kölyök, akár felnőtt, esetleg fokozott felügyeletet és törődést igénylő állat ideiglenes befogadásával. Az állat ellátásának költségeit természetesen az Alapítvány vállalja.

Reklám, propaganda:

  • Segítheted az Alapítvány munkáját, illetve rendezvényeit népszerűsíteni úgy, hogy megosztod az adott eseményt közösségi oldalakon, esetleg, ahol lehetőséged van rá (munkahely, család, baráti kör, iskola) kihelyezel néhány plakátot, kiosztasz néhány szórólapot.


Amint látod, sok olyan terület van, ahol számítunk az önkéntesek segítségére, és itt még nem is soroltuk fel mindegyiket. Amennyiben kedvet érzel hozzá, töltsd ki az önkéntes jelentkezési lapot, aminek feltétele:

Nagykorúság, cselekvő képesség, illetve 16. és 18. év között, kitöltött szülői beleegyező nyilatkozat, eredeti példányban. 

Gyermekkel együtt jelentkező szülő, csak 8. életévet betöltött gyermekkel jelentkezhet és végezhet önkéntes munkát, saját felelősségére, és gyermek pórázt még szülő jelenlétében sem foghatja, csak kísérheti a felnőtt önkéntest. 

Gyermekkel együtt végezhető programokról külön ajánlatot tudunk készíteni írásos megkeresés esetén, amit az oktatas@rex.hu címen lehet kérni.

Jelentkezés

Jelenleg nem áll rendelkezésre időpont, így NEM tudsz most jelentkezni, kérjük, látogass el később is hozzánk.

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!