Támogass MOST! ->
Keresés
25év
az
állatokért!

Hírlevél feliratkozás

Számít a
véleményed!

Örökbefogadás

Befogadni jó!

Egyáltalán, együtt élni egy állattal jó… nagyon jó dolog!
Jó érzés megosztani mindenünket négylábú kedvenccel is a családunkon kívül, azonban legalább akkora felelősség, mint amennyi kedvességet és szeretetet kapunk vissza tőlük.
Az állat egy életre szól! Állatot örökbe fogadni mindig felelősségteljes döntés, amely érinti a család valamennyi tagját (beleértve a környezetében élő állatokat és embereket), és legfőként az örökbefogadandó állatot.
Alapos önvizsgálatot kell végeznie annak, aki újdonsült kutya vagy cica gazdiként hosszú távra tervezi lekötni magát.
Az örökbefogadással a menhelyen élő kutyák és cicák esélyt kapnak egy új életre!

Kérjük, adjon lehetőséget, esélyt ezeknek az állatoknak, de választása során járjon el gondosan, mert átgondolt, reális igények és elvárások alapján lehetséges problémamentesen az együttélés a befogadott állattal. 

Javasoljuk, az alábbiak szerint mérlegeljen és döntsön egy állat befogadásáról:

- Fontos, hogy tájékozódjon előzetesen a Rex Állatszigeten élő, örökbefogadható állatokról.

- Nézze meg kutyáinkról, macskáinkról készült összeállításunkat.

- Készítsen listát arról, hogy milyen tulajdonságokkal bírjon az örökbefogadni kívánt állat.

- Vegye számításba, hogy az állat szükségleteit minden körülmények között ki kell elégíteni! Etetni kell, folyamatosan biztosítani kell neki friss ivóvizet, egészségügyi ellátásban kell részesíteni – minimum évente egy alkalommal, a veszettség oltás beadása során – biztosítani kell számára egy olyan helyet, ahol zavartalanul pihenhet és ez a hely a testméreteinek megfelelő. Ápolni, tisztítani kell szőrét, fordítsunk időt nevelésére, de játsszunk is vele. Legyen lehetősége többször is elvégeznie kisebb, nagyobb dolgát. Végül, szeressük, folyamatosan szeressük az állatot!

- Ha tudja biztosítani egy négylábú, leendő családtagnak a felelős állattartás szabályait, akkor látogasson el hozzánk, és gondozóinkkal közösen válasszák ki az Önnek legmegfelelőbb kutyát, vagy macskát.

- Az örökbefogadást minden alkalommal egy személyes beszélgetés előzi meg. Mivel jó esetben egy „kutyaéletre” választunk társat, nem szabad hirtelen elhatározásból dönteni. Célszerű alaposan mérlegelni minden szempontot, begyűjteni és elmondani minél több információt és a legjobb mindig aludni egyet a végső döntés meghozatala előtt. Ezt mi kifejezetten kérjük is, így az első látogatás alkalmával még nincs lehetőség az örökbefogadásra. Arra legkorábban is a második látogatás alkalmával kerülhet sor.

Örökbefogadással nem csak azon az egy állaton segít! Az örökbefogadási díj megfizetésével, esetleges további adomány felajánlásával támogatja munkánkat. 

Nekünk is lehetőséget ad egy újabb állat elhelyezésére a Rex Állatszigeten, hozzájárulásából pedig tartási körülményeinken tudunk javítani, illetve azt a lehető legmagasabb színvonalon tartani. 
Egy befogadással tehát egyből két, bajba jutott állaton segíthet!

Örökbefogadásra keddtől vasárnapig 10-16 óra között van lehetőség az állatszigeten (1046 Budapest, Óceánárok u. 33.) Az örökbefogadás teljes folyamatát örömmel segítik a Rex Állatsziget munkatársai, akik állnak rendelkezésükre a kutyák és cicák jellemzőit, személyiségét és a velük való együttélés módját illetően.