Kutyasuli

Bemutatkozás

Szabó Gabriella

Az állatok mindig is részesei voltak az életemnek, már születésemtől. Végig jártam, megéltem a kutyázás állomásait, és amikor az egyik kutyusom segítőmmé, kollégámmá vált az akkori munkámban fogalmazódott meg, mit is szeretnék igazán csinálni. Álmom megvalósításához megszereztem az elméleti alapjait is, a kutyakiképző és a habilitációs kutyakiképző képzéseken, amit azóta is csiszolok. Folyamatosan bővítem az ismereteimet, kedvenceink működését szeretném mélyebben megismerni, hogy minél harmonikusabban tudjunk velük együtt élni. Ezeket az élményeket és ismereteket szeretném átadni a gazdiknak, hogy ők is egy új szinten tudják kedvenceiket megszólítani, és életüket élményekkel megtölteni, mindennapjaikat harmonizálni.  

 

Márton Judit

Gyerekkorom óta szeretem az állatokat, jelenleg is 7 állattal osztom meg az életemet, amiből 3 kutyus. 7 éve dolgozom a Rex Alapítványnál, így munkám révén sok helyzettel találkoztam már, sok kutyusnak segítettem elindulni a nagybetűs Életbe. Elméleti tanulmányaimat mélyítettem, mikor elvégeztem a kutyakiképző tanfolyamot, amit azóta is csiszolok a mindennapok helyzeteinek kezelésével. Célom, hogy a gazdikat elvezessem a felelős kutyatartók táborába.       

Szücs Emese

2009-ben kezdtem Önkénteskét a Rex Kutyaotthonban. Ekkor találkoztam Lunával és elkezdtünk együtt kutyasuliba járni. Közben több kutya érkezett az életembe. 

Jelenleg 4 saját kutyámmal élek, Luna még mindig velünk van nagy örömünkre.

Utána megérkezett Nessie, az első border collie-m. Vele kezdtem a trükk gyakorlást, miután őt csak mozgatással és agymunkával lehet lefárasztani. Eközben elkezdtünk agilityzni. Lunával és Nessie-vel is, közben megismertünk egy új sportot a frizbit. Ezután bővült a csapatom és megérkezett Alice (border collie), akivel elkezdtünk terelni. 

Ezután Zoey (szintén border) csatlakozott hozzánk, vele lett komplett a csapat. 

Ekkor már kiállításokra jártunk, agility és dog dancing órákra jártunk.

Igy fejlődtünk, együtt a falkával és kiteljesedtünk a trükktanítás és tanulás terén.

Jelenleg gondozóként dolgozom a Rex csapatában, immár 6 éve. Saját képzett falkámmal segítem a bentlakó kutyák viselkedési zavarának megoldását és gazdihoz kerülését. 

Tarr Kata

A polgári szakmám szerint tájépítész vagyok, de a kikapcsolódást tekintve mindig is a kutyázás volt a szívem csücske. Gyerekkoromban, ha épp nem találtak, akkor biztos, hogy a kutyaházban üldögéltem, hazafelé a suliból napi rutinnak számított, hogy lepacsizzak minden kutyával, aki az utcában lakik. Én ettől voltam boldogabb. A mai rohanó világban is ez az én mentsváram, ezért is kezdtem el ezzel tudatosan foglalkozni. A megfelelő képzettséget ehhez itt a Rexben szereztem meg. A németjuhásztól a spicc keverékig, sok kutyus kísérte már végig az életem egyes szakaszait. Jelenleg egy mentett mudi kislány, Málna az én legjobb barátom. Mi valóban úgy találtuk meg egymást, mint zsák a foltját. Önkéntes munkám során egy menhelyen ismertem meg őt, picilány korában. Ő nem egy rossz kutya, csak hihetetlen energiával rendelkezik, ezt nem szabad összekeverni. Fel kellett nőnöm hozzá és egy tudatos iránymutatással a legjobbat tudom már kihozni magunkból. Ebben szeretnék segíteni, minden gazdinak, hogy mindenki megtalálja azt a nyugalmat és kölcsönös szeretet forrást, amit egy háziállat hozhat a család életébe!

Varga-Kiss Anikó és Varga Tamás

Mindkettőnknek más és más az erőssége. Tomi inkább a gazdára koncentrál, én a kutyára. Ezért cserélgetünk foglalkozásonként, mert így tudjuk jól kiegészíteni a tréninget. Tomi jól elő tudja adni magát, képes mindenből poént csinálni. Oktatói előéletének és nyitott személyiségének köszönhetően jól át tudja adni a tudást. Én szeretek kreatívan hozzáállni minden feladathoz. Ez adódik abból, hogy szeretem a kreatív dolgokat pl. festegetni, origamizni, fotózni. Tomi gyerekként félt a kutyáktól, én az állat szeretetemet nagyapámtól örököltem. Folyamatosan tanulunk szemináriumokon és online. Számunkra fontos, hogy a foglalkozáson jól érezzék magukat az emberek, és a kutyák egyaránt. Minden feladatot játékosan építünk fel, és arra törekszünk, hogy a kutya megértse és szeresse a feladatokat, ne csak végre hajtsa. Csapatban gondolkodunk.

Kaibinger Gábor

Kaibinger Gábor (45, villamosmérnök, társasházkezelő, kutyakiképző, kutyabolond)

Mind a munkámban, mind pedig a hobbimban, a kutyázásban maximálisan elhivatott vagyok. Kiegyensúlyozott kutyákat, vidám gazdikat szeretnék látni, ezért nagy hangsúlyt fektetek a városi kutyázásra.

Fontos, hogy a gazdi tisztában legyen kutyája adottságaival, képességeivel, és együtt tanulva ismerjék meg közös lehetőségeiket.

Első kutyám, Marci a tacskó keverék volt, ekkor még csak 6 éves voltam, de azóta kisebb kihagyásokkal mindig volt 1-2-3 kutyám, köztük tacskó, labrador keverék és kuvasz is. 

Jelenlegi hobbikutyám Mázli, a mentett vizsloid, akivel az átlag házikutyás életformát éljük. Igyekszem úgy kezelni, mint egy jól nevelt családtagot, erre építem fel a napi feladatait is és játékosan tanulunk, fejlődünk nap, mint nap.
Szívem szerint lenne még 4-5 kutyám minimum, de jelenleg ez nem kivitelezhető.

Varga Attila

Az agilityvel első kutyusom által ismerkedtem meg 2005-ben. A sport és a kutyák szeretete nagyon hamar az életem részévé, hobbimmá, majd "munkámmá" vált, amit a mai napig is imádok. Okleveles agility kiképzésvezető, nemzetközi agility bíró, OneMind Dogs segédedzőség mellett aktív agility versenyző is vagyok és rendszeresen tartok világszerte szemináriumokat/képzéseket.

Nagyon fontosnak tartom a megfelelő alapozást, saját tapasztalatból tudom, mennyire nagy a különbség egy elnagyoltan alapozott és egy megfelelően felépített kutya teljesítménye között. Folyamatosan képzem és frissítem elméleti/gyakorlati tudásomat versenyzőként és oktatóként is egyaránt, hogy a foglalkozásaim során a hobbi szintnek és a profi, versenyzői szándékkal eltökélt párosoknak is személyre szabott tanácsokat tudjak nyújtani a sport egészséges, biztonságos űzéséhez.

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!