Szimat

Szimat
kutya
hím
sárga
keverék
ivartalanítva
mozgékony
2019-10-11
nagy
Állatsziget

Szimat 2021 őszén érkezett vidékről, ahol egy méteres láncon tartották. Fiatal "gazdája" egyáltalán nem foglalkozott vele, csak időnként részegen megrugdosta őt... Szerencsére szomszédai állatbarátok voltak, így ők kértek segítséget tőlünk.

Szimat egy csodaszép, elbűvölő és értelmes kutyus, aki imádja az embereket, igyekszik mindig a közelükben lenni, és megfelelni nekik.
Kiegyensúlyozott, jó természetű, életvidám kutya, próbál a lehető legkevésbé a bezártság hatása alá kerülni. Alkalmazkodó, stabil idegrendszerű. Rendkívül értelmes, és szereti a hasát is, így jutalomfalattal mindent meg lehet tanítani neki könnyedén.
Energiaszintje viszont magas, így feladatokra koncentrálni csak kellő fizikális lefárasztás után tud. Tiszta izom, robusztus felépítésű, lendületes kutya.  Séta közben-nevéhez hűen- minden szagnyom érdekli, egyszerre. Pórázon így séta elején húz.
Erős kezű, sportos gazdi az ideális számára, mivel imád futni, és nagyokat kirándulni az emberrel. Volt már futóversenyen is az Alapítvány színeiben, ahol alig érte a lába a földet, úgy szaladt a célig. ❤ Kutyás sportok is ajánlottak neki, mivel remekelne bennük.

Vele közel azonos méretű szuka kutyákkal szoktatható, jelenleg is egy másik társával osztja meg a kennelt a legnagyobb egyetértésben.
Benti tartásra adjuk, udvarra kijárással. Kisgyerekes család számára nem ő az ideális választás, mivel sokszor túláradó a szeretete, a méreteivel meg nincs tisztában eközben. És több időt igényel a napi szintű lefárasztása is, mint egy átlag kutyának.
Szimat azt a gazdit keresi, aki ki tudja használni a kutya adottságait. Aki elviszi kutyaiskolába, eljár vele sportolni, és teljes tagú társként vonja bele az életébe őt. Cserébe Szimat végtelen jósággal, ragaszkodó szeretettel és sok puszival fogja meghálálni ezt. ❤

 

Fontos! Ha megtetszettem neked, kérlek, csak abban az esetben jelentkezz örökbefogadónak, ha egy életre elköteleződnél velem kapcsolatban és felelős állattartó vagy, akinél a kutya nem kerti dísz, hanem családtag. Vállalod, hogy költözésnél (akár külföldre, akár kertből lakásba, akár másik albérletbe) engem is, mint egy másik családtagodat viszel magaddal és gondoskodsz arról, hogy ha veled bármi történik, nekem akkor is legyen hol és legfőképpen biztonságban élnem.

Örökbefogadás feltételei

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!