Merlin

Merlin
kutya
hím
fekete-cser
keverék
ivartalanítva
magas energiaszintű
2020-01-01
közepes
Állatsziget

Külseje és habitusa is pincser+roti egyszerre. Aktív, pörgős természet, eszes és karakán személyiséggel.
Nagyon embercentrikus, és nagyon figyel. Számára a szavak hangsúlya, az érintés és a pórázkezelés minden pillanata meghatározó. Érzékeny kutya, nem fogad el vezetőnek mindenkit. Türelem, kedvesség és határozottság egyszerre kell nála ahhoz, hogy stabil, jól kezelhető legyen.
Pórázon szépen sétál, jutalomfalattal könnyen motiválható, tanulékony. De mivel az energiaszintje magas, ha nincs lefárasztva, követelőző és kötekedő módon hajlamos viselkedni.
Ha azt érzi, meg van értve, Merlin a legaranyosabb kutya a világon. Ilyenkor hálás, bújik és mosolyog. Igazi mókamester. 
Más kutyákkal a viszonya változó. Szoktatható kan és szuka kutyához is, de csak vele azonos méretűekhez. A kisebb testű kutyákat dominálja.
Kutyás tapasztalat hozzá mindenképp szükséges, így első kutyás vagy kisgyerekes gazdijelöltek számára ő nem ideális választás.
Merlinnek alapvetően nincsenek nagy igényei, szeret ott lenni ahol az ember, szeretne vele mindent közösen csinálni, de nem kell vele több órát túrázni minden nap. A szellemi lefárasztás, ami nála a hangsúlyosabb. Nagyon várja az erre rátermett gazdit.
Ugye nem kell már sokáig várnia? 

 

Fontos! Ha megtetszettem neked, kérlek, csak abban az esetben jelentkezz örökbefogadónak, ha egy életre elköteleződnél velem kapcsolatban és felelős állattartó vagy, akinél a kutya nem kerti dísz, hanem családtag. Vállalod, hogy költözésnél (akár külföldre, akár kertből lakásba, akár másik albérletbe) engem is, mint egy másik családtagodat viszel magaddal és gondoskodsz arról, hogy ha veled bármi történik, nekem akkor is legyen hol és legfőképpen biztonságban élnem.

Örökbefogadás feltételei

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!