Groot

Groot
kutya
hím
fekete
keverék
ivartalanítva
mozgékony
2018-09-06
nagy
Állatsziget

Nyugodt habitusú, értelmes és rendkívül alkalmazkodó. Elfogadja a kennel létet minden lázadás nélkül, de a szemeiben látszik, ennél többre vágyna - mint minden más társa.
A személyisége első benyomásra távolságtartó, de ez csak a felszín, egy rejtett kincs Ő. 
Akit ismer, azt rajongással a szemeiben figyeli. Az egyik gondozójával különleges etetési rutint is kialakított az utóbbi hónapokban: ha megette a reggelit, a tálat becseréljük egy jutifalatra, amit szép komótosan megrágcsál, majd a gondozója nyakába hajtja a fejét, miközben ő a táljáért hajol le. Ilyenkor nyakra puszit is oszt neki bőven. 
Ragaszkodó és kedves kutya, de nem nyit azonnal az ember felé. Előbb végig méri, figyelgeti, és akkor teszi meg felé az első lépést, ha az illetőt biztosan méltónak találja rá.
Számára fontos a pozitív megerősítés jó szó és érintés formájában épp annyira, mint juti használatával.
Sétánál lendületesen, felettébb tempósan indul meg, így jó fizikumú sétapartner az ideális számára. Ezt a Rexben sok önkéntes személyében megtalálta már, nekik Groot a kedvenc kutyájuk. Miután lefáradt, hatalmas mosollyal az arcán, nyugodt tempóban lépked vissza a helyére. 
A többi kutyával a viszonya változó. Séta közben ugatja, támadni akarja őket. A számára nem idegen kutyákkal viszont nem agresszív. Vele azonos habitusú szuka kutyával szoktatható, az aktuális kenneltársához kifejezetten kötődik, rajong érte.
Aktív, sportos gazdikhoz költözne kertes házba, szökés biztos kerítéssel. Kutyaiskola esetében javasolt.

 

Fontos! Ha megtetszettem neked, kérlek, csak abban az esetben jelentkezz örökbefogadónak, ha egy életre elköteleződnél velem kapcsolatban és felelős állattartó vagy, akinél a kutya nem kerti dísz, hanem családtag. Vállalod, hogy költözésnél (akár külföldre, akár kertből lakásba, akár másik albérletbe) engem is, mint egy másik családtagodat viszel magaddal és gondoskodsz arról, hogy ha veled bármi történik, nekem akkor is legyen hol és legfőképpen biztonságban élnem.

Örökbefogadás feltételei

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!