Főnix

Főnix
kutya
hím
csokibarna-fehér foltos
keverék
ivartalanítva
mozgékony
2021-11-16
kicsi
Állatsziget

Főnix talált kutyaként került be hozzánk február közepén. Egy "jóérzésű" ember úgy gondolta, remek lesz őt kidobni az utcára, mint valami feleslegessé vált szemetet. Szerencséjére felelős emberek találtak rá ezután, és azonnal behozták az Alapítványhoz. Itt már jó kezekben van, de az igazi helye a Gazdi oldalán lenne.
Egészséges fél éves kiskutya, már az oltásait is megkapta és túl van az ivartalanításon is.
Ártatlan kölyök külseje viszont senkit se tévesszen meg: az ő esetében emögött egy igazi ördögfióka lakozik.  Domináns a vele egy korúakkal, sőt, a nyugodt habitusú felnőtt kutyákkal szemben is támadóan lép fel.
Korából adódóan nagyon energikus, egyedül hagyva hisztizik és rombol, mindent megrágcsál. Világképe egocentrikus, szeret mindig a középpontban lenni, együttműködésre például egy pórázon séta alkalmával csak nehezen rávehető. Makacssága és akaratossága miatt neveléséhez egy nagyon következetes gazdi szükséges. Erősen ajánlott számára a kutyasuli, ahol szakértő segít levezetni a túltengő energiáját, és kezelni más élőlények iránti dominanciáját és zsákmányösztönét.  Az alap engedelmes képzése után kutyás sport is javasolt esetében,  mivel feltehetően mudi keverék kiskutya, és hozza a fajta pörgését és energiáját. Ezt például egy agility edzéssel könnyebb lenne levezetni.
Egyedüli kutyaként költözne, nagy kihívásokkal saját maga és leendő gazdája felé. Viszont ha rátalál az a Valaki, aki  türelemmel és hozzáértéssel segít neki végigmenni a fejlődés útján, annak Főnix hűséges és remek társa lenne egy kutyaéleten át! 

 

Fontos! Ha megtetszettem neked, kérlek, csak abban az esetben jelentkezz örökbefogadónak, ha egy életre elköteleződnél velem kapcsolatban és felelős állattartó vagy, akinél a kutya nem kerti dísz, hanem családtag. Vállalod, hogy költözésnél (akár külföldre, akár kertből lakásba, akár másik albérletbe) engem is, mint egy másik családtagodat viszel magaddal és gondoskodsz arról, hogy ha veled bármi történik, nekem akkor is legyen hol és legfőképpen biztonságban élnem.

Örökbefogadás feltételei

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!