Kutyasuli

Obedience

A foglalkozás átmenetileg szünetel. 

Az Obedience sport nem csak arra jó, hogy a kutyád megtanulja az alap engedelmességi feladatokat, hanem arra is, hogy fejlessze a kapcsolatotokat, és mindketten sokat tanulhattok önmagatokról is. 

Az egyes feladatok megtanulásához szükség van szorgalomra, önfegyelemre, és néha kreativitásra is. Számtalan úton el lehet jutni a célig, a lényeg, hogy mindketten jól érezzétek magatokat abban, amit csináltok. 

Az Obedience FCI sport, ami annyit tesz, hogy nemzetközileg egységesen szabályozott. Csak a nemzetek szabályzatai között lehet eltérés. A nehézsége abban rejlik, hogy a feladatok sorrendje minden vizsgán, illetve versenyen más, és más, illetve a különböző szinteken egymásra épülő, egyre nehezebb feladatok találhatóak. 

A feladatokat az úgynevezett segédbíró vezényli, a feladatokat az ő utasítása alapján lehet megkezdeni, és befejezni is. A pontozás a teljesítménybíró feladata, és 5-10 pontig (0, ill. fél pont is) értékeli a bemutatott munkákat. 

A végső pontot az úgynevezett szorzók alkalmazásával számítják, amelyek eltérőek az egyes feladatok esetében. Összesen 320 pont szerezhető és az egyes ponthatárokat különböző minősítésekkel jelölik (kitűnő, nagyon jó, jó, nem megfelelt). 

 

 

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!