Programok

ÖSVÉNY Oktatóközpont

ÖSVÉNY programok az Állatszigeten

Az ÖSVÉNY Oktatóközponttól játékos, megfigyeltető és alkotó aktivitásokból álló fél ill.  egy napos programokat kérhetnek. 

Korosztály: 3-18 évesek (óvodás, általános iskolás és középiskolás csoportok) és családi csoportok

Időtartam: fél nap (4 óra) vagy egy napos (8 óra)

Helyszín: Rex Állatsziget és a szomszédos parkerdő (Farkas-erdő)

Az Állatszigethez kötődő foglalkozások:

Erdők, mezők, vizek élővilága 

Az évszakra jellemző őshonos állatok és növények korosztályhoz igazított, sokrétű bemutatása: biológus szakvezetővel felfedezünk, gyűjtögetünk, kóstolgatunk és megfigyelünk. Játékokkal segítünk átélni és megérteni, hogy hogyan működik a minket körülvevő természet.

Erdő más szemszögből 

Mitől erdő az erdő? Hányféle színt találhatunk a lombok között? Milyen parányok élnek körülöttünk?Természetre érzékenyítő, több érzékszervet megmozgató, gondolatindító, izgalmas nézőpontokat kipróbáltató program. 

Háziállataink a természetben:

Adventív fajok és kivadult házikedvenceink hatásai a természetre: a kijárós cicáktól, az elengedett teknősökön át a trópusi hínárokig: példák, felelősség, természetre gyakorolt rövid és hosszú távú hatások. 

További tematikák:

  • Expedíciós kalandnap - interaktív felfedező kirándulás eszközös mérésekkel, egyszerű, de tanulságos vizsgálatokkal, amikhez szakértő magyarázatot kapnak, és plakátok vagy terepnaplók is készülnek
  • Közösségerősítő nap - élethelyzetekre, játékokra és gyakorlatokra épülő foglalkozás, amelyek célja a társak és önmaguk jobb megismerése, bizalomépítés, kommunikáció és az együttműködés fejlesztése
  • Portyák - együttműködésre épülő terepi taktikai játék adó-vevőkkel, természetismereti és műveltségi témájú feladatmegoldásokkal, ahol a csapatok kommunikációs készsége és összetartása fejlődik.
  • Mese-erdő - kalandos kirándulás a meséket megelevenítő világban, ahol a résztvevők szereplő, alkotó részesei a történetnek, játékkal, rejtvényekkel, mozgásos és ügyességi feladatokkal, csapatmunkával
  • Természetölelő és alkotó program - természet ihlette játékokkal és gyakorlatokkal, ahol a vidámság, a természetélmény, a szokatlan nézőpontok kipróbálása, a természettel kapcsolatos gondolatok, alkotó és művészi kifejezés kerül előtérbe
  • Kalandnapok (a. Lovagi-, b. Indián-, c. Ősember-nap) - a történetiség színterére lépve, a kor szereplőit, szokásait idézzük meg játékos helyzetek, kihívások és összetett csapatjátékok segítségével, melynek során képet alkothatnak a múltról a kövek pattintásától, a zenén és táncon keresztül, a várvédő harcokig

Foglalkozásainkkal az általános iskola 3.-6. osztályos tananyagához is tudunk kapcsolódni:

  • Emberi kapcsolatok, Földtörténeti időutazás, Környezet- és természetvédelem 
  • A környezet, amiben élünk, Ismerkedés erdő/rét/víz élőlényeivel, Égitestek és a kozmosz titkai 
  • Testi-lelki egészség, Élőhelyek - erdő/rét/víz - felfedezése, Népi hagyományok

A felsorolás nem teljes – további információért keresse az oktatóközpont szakmai vezetőjét az oldal alján megadott elérhetőségek valamelyikén.

Rossz idő esetére a természetből előre gyűjtött növényekkel, állatokkal és más érdekességekkel, illetve beltéren is játszható játékokkal és feladatokkal készülünk vagy a programok átrendezésével alkalmazkodunk. 

A programtartókról:

Az ÖSVÉNY Oktatóközpont az élményalapú és tapasztalati tanulás mellett elkötelezett, évtizedes programtartói tapasztalattal rendelkező, lelkes szakemberekből álló csapat. Célunk, hogy programjainkon barátságos légkörben tartalmas kikapcsolódást nyújtsunk, és közben játékos és átélhető módon tanítsunk a természetről. Változatos módszerekkel és sokféle eszközzel dolgozunk - specialitásunk, hogy mindig az adott csoport igényeihez igazítjuk a programjainkat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nemcsak a helyszínhez és az időjáráshoz alkalmazkodunk, de a csoport a létszámához, korosztályához, céljaihoz és érdeklődéséhez is, és szívesen fogadjuk az egyedi kívánságokat is. 

www.osvenykft.hu

iroda@osvenykft.hu

+36-30-594-8327

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!