KuCiLóVet tábor

Részvételi feltételek és biztonsági előírások lovas foglalkozáson

Részvételi feltételek és biztonsági előírások lovas foglalkozáson való részvételhez

1. A foglalkozásokon mindenki csak szülői hozzájárulással, illetve saját felelősségére vehet részt.

2. A lovak a foglalkozásra megfelelően felkészítettek, a lóval való foglalkozás, a lovakkal való kapcsolat, a közelükben való tartózkodás óhatatlanul is veszélyes lehet, ezért a foglalkozáson való részvétel csak kitöltött felelősség nyilatkozat megléte esetén lehetséges. 

3. A foglalkozáson ittas, vagy bármilyen tudatmódosító szer (gyógyszer) hatása alatt álló személy nem vehet részt.

4. A lovas vagy gondviselője köteles a foglalkozásvezetőt esetleges betegségei (epilepszia, különböző akut neurotikus betegségek, sérv, szívbetegség, műtét, stb.) meglétéről tájékoztatni, mert egyes betegségek kizáró okok lehetnek. Ezek fennállásáról való megfelelő tájékoztatás elmaradása miatt bekövetkező egészség változásért kizárólag a résztvevő vagy gondviselője felelős.

5. A foglalkozás helyszínéül kijelölt és elkerített területen a foglalkozásvezetőn és a segítőjén kívül csak a résztvevő tartózkodhat.

6. A kísérőre ugyanazok a biztonsági és rendszabályok vonatkoznak, mint a résztvevőre.

7. A résztvevő a saját biztonsága érdekében köteles a foglalkozásvezető által számára kijelölt védőfelszerelést (kobakot!) viselni, ellenkező esetben nem vehet részt a foglalkozáson.

8. A lovak közelében hangoskodni, hirtelen mozdulatokat tenni, tárgyakkal hadonászni és dohányozni szigorúan tilos, mert bár a lovak megfelelően felkészítettek, érző és önálló akarattal rendelkező lényként a számukra ijesztően ható dolgoktól megrémülhetnek, és hirtelen mozdulatokat tehetnek, amik mind a személyzetre, mind a résztvevőkre nézve veszélyesek lehetnek.

9. A résztvevő saját és mások biztonsága érdekében köteles a foglalkozásvezető által adott utasításokat azonnal és maradéktalanul  végrehajtani, mert azok elmulasztása balesetveszélyt idézhet elő. Amennyiben ezt elmulasztja, a foglalkozásvezetőnek joga van a lóról leszállítani és a foglalkozásra kijelölt helyről kiutasítani.

10. A foglalkozás végén a résztvevő köteles a számára biztosított védőfelszerelést/eszközöket visszaszolgáltatni és a foglalkozás helyszínét elhagyni, hogy jelenlétével ne zavarja az utána következő résztvevőket.

11. A lovak közvetlen közelében csak akkor tartózkodhatnak, ha a foglalkozásvezető jelen van! Lóápolás, lóvezetés, etetés és egyéb közvetlen kapcsolat a lovakkal csak a foglalkozásvezető jelenlétében és engedélyével történhet!

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük, kellemes időtöltést kívánunk!

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!