Támogass MOST! ->
Keresés
25év
az
állatokért!

Hírlevél feliratkozás

Számít a
véleményed!

Tudnivalók

A legtöbb menhely Magyarországon teltházon üzemel. Ezért talált állat elhelyézésre sokszor nincs azonnali lehetőség, hiszen a menhelyek helyhiány miatt nem altatnak állatot.
Néhány tanács amivel segíthetsz az általad talált állatnak még mielőtt azonnal menhelyre vinnéd.

- Magyarországon 2013. január 1. óta kötelező a kutyák mikrochipel történő egyedi megjelölése. Ezért, ha a kutyán nincs nyakörv, biléta, ami esetleg tartalmazza a gadza telefonszámát, érdemes segítséget kérni egy közeli állatorvosi rendelőben, ahol ellenőrzini tudják van-e benne mikrochip, mely révén gyorsan kideríthető a gazdi kiléte. 

- Nagyon fontos mielőbb bejelenteni a talált állat adatait azon hatóságoknál és civil állatvédőknél illetve fórumokon ahol az állatot gazdája keresheti. Alapítványunknál a rexiroda@rex.hu e-mail címen tudunk bejelentést fogadni mind elveszett, mind talált állatok esetében. Ilyenkor fontos megadni az elvesztés / megtalálás helyét és időpontját, a kutya fajtáját / jellegét, színét és ivarát. Amennyiben lehetőség van rá, nagy segítség az állat bezonosításához fotót mellékelni, illetve természetesen a bejelentő elérhetősége se hiányozzon az adatok közül.

- Amennyiben megoldható, mindenképpen javasoljuk a talált / elveszett állat fotójával, adataival, a megtaláló elérhetőségeivel plakátok készítését és kihelyezését abban a körzetben ahol az állatot megtalálták, elveszetették.

- Természetesen a Rex Alapítványnál van lehetőség a talált állatot várólistára felvetetni és szabad férőhely esetén az állat gondozásunkba kerül. Sajnos azonban a várólista hosszáról és a várakozási időről pontos felvilágosítást nem tudunk adni, hiszen rengeteg az igény talált illetve saját állat elhelyezésére. Saját állat elhelyezése esetén szükség lesz az állat oltási könyvére és természetesen az érvényes oltások meglétére.

- Minden esetben, legyen szó talált vagy saját állatról, az állat átvételénél egy Lemondó Nyilatkozatot kell kitöltenie az állatot átadó személynek.
 

Mentéseink


Többféle módon kerülnek kutyák és macskák és egyéb állatok a Rex Alapítvány gondozásába.
A maga nemében mindegyik történet az adott állat megmentéséről szól. Valaki azért kerül hozzánk, mert a gazdája nem tud tovább gondoskodni róla. Vagy azért, mert egyszerűen az utcára tették, esetleg baleset érte, vagy ami a legszörnyűbb, mert elhanyagolva, veszélyes körülmények között tartották vagy egyenesen bántalmazták.
Bárhogyan is került gondozásunkba, nekünk az a legfőbb feladatunk, hogy megkapja a megfelelő állatorvosi ellátást és részt vegyen a rehabilitációs programban, hogy testileg és lelkileg mielőbb felkészülhessen egy új, boldogabb életre.
Számos történetünk közül néhányat itt is szeretnénk bemutatni Nektek.


TAPI TÖRTÉNETE

Bővebben


LUTOR TÖRTÉNETE

Bővebben


SÖJTÖRI SZAPORÍTÓ TELEP FELSZÁMOLÁS

Bővebben


TÜCSI TÖRTÉNETE

Bővebben


BARCSRÓL MENTETT TACSKÓK

Bővebben


HORDÓHOZ LÁNCOLVA

 

Bővebben


LUXOR TÖRTÉNETE

Bővebben

Kiemelt támogatóink