Támogass MOST! ->
Keresés
25év
az
állatokért!

Hírlevél feliratkozás

Számít a
véleményed!

Tudnivalók az 1%-ról

Hogyan ajánlhatom fel adóm 1%-át?

Személyi jövedelemadója 1%-nak felajánlása Önnek semmibe sem kerül, számunkra azonban annál többet jelent!

Adója 1 %-ról a következő módokon rendelkezhet:

  • A NAV által megküldött, illetve a NAV oldaláról letölthető 17EGYSZA jelű nyomtatványon (A nyomtatvány megfelelő rovatába írja be alapítványunk adószámát (18015676-1-41) és nevét (Rex Kutyaotthon Alapítvány)),  vagy letöltheti a Rex Kutyaotthon Alapítvány nyomtatványát is (mely már ki van töltve).  A kitöltött rendelkező nyilatkozatot 2020. május 20-ig kell postán megküldeni a NAV-hoz, akár a bevallás részeként akár külön! FONTOS! Nyilatkozata csak akkor érvényes, ha a borítékra ráírja nevét, adószámát és a ragasztásnál ellátja aláírásával.
  • Ha Önnek van Ügyfélkapu regisztrációja, a NAV által készített adóbevallási tervezetet illetve ezzel egy időben az 1%-ról való rendelkezést 2020. március 15-től megnézheti és módosíthatja a www.nav.gov.hu -ról és a www.magyarorszag.hu - ról elérhető weboldalon. 

Mennyi pénzről rendelkezünk?

Idén is közel ötmillió magyar állampolgár rendelkezhet előző évi adója egy-egy százalékáról és ajánlhatja fel civil szervezet részére. Ha minden adófizető élne ezzel a lehetőséggel, a civil szervezeteknek több mint 15 milliárd forintot juttatnának. A helyzet azonban ennél rosszabb. Bár szinte minden adózó tud a felajánlás lehetőségéről és helyesli is, mégis több mint felük nem rendelkezik arról, hogy melyik szervezethez juttatja adója egy részét. 

 Mi történik, ha nem ajánlom fel az 1%-ot?

Amennyiben az adófizető állampolgár nem rendelkezik az egy százalék felajánlásáról, úgy az összeg az állam pénztárába kerül, mint befizetett adó.

 Mi történik, ha rendelkezem az adóm 1%-ával?

Ez esetben az adóbevalláskor beadott, szabályosan leadott rendelkező nyilatkozatokat a NAV összesíti, az egyes szervezetekre lebontja, és átutalja a felajánlott pénzt. 

Mit adok, és mit kapnak a szervezetek?

A felajánlás Önnek semmibe sem kerül, csupán két percet kérünk, amíg kitölti a rendelkező nyilatkozatot. Viszont ez a két perc sokkal többet jelent számunkra! Életet, egészséget, örömet...

Kiemelt támogatóink