Támogass MOST! ->
Keresés
25év
az
állatokért!

Hírlevél feliratkozás

Számít a
véleményed!

A REX Kutyaotthon Alapítvány elérhetősége

A REX Kutyaotthon Alapítvány megalakulása óta aktív tagja a hazai állatvédelmi törekvéseknek. Az elmúlt esztendőkben munkatársaink és önkénteseink áldozatos munkájának köszönhetően alapítványunk szolgáltatásai jelentősen bővültek és az állatvédelem számos területén vívtunk ki elismerést. Telefonos ügyfélszolgálat (+36 1 230-4080, +36 1 435-0533)

Tekintettel arra, hogy állatvédelmi irodánkba naponta átlagosan 40-50 hívás érkezik, irodai telefonunk sajnos gyakran foglalt, ezért kérjük türelmüket.

Ügyfélfogadás az Állatszigeten keddtől péntekig 13:00-17:00 óra között, szombaton és vasárnap 10:00 - 17:00 óra között.
Augusztus 20-i Ünnepi Nyitvatartásunk: 10:00 - 14:00

Az Állatsziget elérhetősége
1048 Budapest, Óceánárok u. 33. Megközelíthető az Újpest Központ metrómegállótól a 30-as busszal vagy gépkocsival az Óceánárok u. és Megyeri út kereszteződésétől kb. 300 méterre.

Állatvédelmi iroda
Az Állatszigeten működő nyilvános állatvédelmi irodánk felkészült munkatársai a legkülönbözőbb állatvédelmi problémák kezelésében nyújtanak segítséget -akár személyesen, akár telefonon (ügyfélfogadási időben), akár interneten keresztül.

Kóbor állatok elhelyezése
Alapítványunk állatbefogadási lehetősége sajnos korlátozott. Állat-örökbefogadási Központunkban mintegy 100 – 120 kutyát és 40 – 60 macskát tudunk kulturált körülmények között elhelyezni.
Annak ellenére, hogy az örökbefogadásra váró állatokat folyamatosan hirdetjük, sokkal több állatot akarnak leadni, mint amennyit befogadnak. Ezért szabad helyünk szinte soha nincs, így csak a megürült helyekre tudunk elhelyezni újabb hontalan állatokat.

Állatmentő szolgálatunk
A 2000 tavasza óta működő állatmentő szolgálatunk a mindennapok során és rendkívüli katasztrófahelyzetek esetén (pl.árvíz) bajba jutott állatok mentését végzi. E mellett rendszeresen szállítunk állateledelt, macskaalmot és gyógyszereket rászoruló állatbarátoknak és ideiglenes befogadóinknak. Minden évben takarmányt, rengeteg felszerelést és gyógyszert adományozunk állatvédő társszervezeteknek, és anyagi gondokkal küzdő állatvédőknek.

Ivartalanítási kampányaink
Közel 15 éve zajló ivartalanítási kampányaink keretében alapítványunk több mint 9000 kontroll nélkül szaporodó elvadult házi macska és közel 5000 befogadott kóbor kutya ivartalanításához járult hozzá.

Oktatási programjaink
Alapítványunk több mint 10 esztendeje bonyolít rendszeres állatvédelmi foglalkozásokat, melyek során a hallgatóság megismerkedhet az állatok igényeivel és a leggyakoribb állatvédelmi problémákkal. Az utóbbi 6 évben foglalkozásaink köre jelentősen bővült (tantermi előadások, terepi foglalkozások, nyári táborok, stb.) melyek segítségével igyekszünk a felelős állattartási kultúrát megalapozni.
 

Kiemelt támogatóink