Támogass MOST! ->
Keresés
25év
az
állatokért!

Hírlevél feliratkozás

Számít a
véleményed!


 TÁMOGATOM A BAJBA JUTOTT ÁLLATOKAT ADÓM 1%-ÁVAL!
LETÖLTÖM A RENDELKEZŐ NYILATKOZATOT! 

1% FELAJÁNLÁS – 3+1 JAVASLAT

Az elmúlt évek statisztikái szerint az adózók közel fele nem rendelkezik személyi jövedelemadójának 1 százalékáról, így óriási összegtől, 6-8 milliárd forinttól esnek el a civil szervezetek, iskolai és kórházi alapítványok évente. Május 22-én jár le az idei adóbevallási időszak határideje: vagyis ennyi időnk maradt, ha szeretnénk egy jó ügy szolgálatába állítani az adónk azon részét, amiről mi rendelkezhetünk. Mit tehetünk?

Mi az az adó 1+1%?

Az 1 százalékos rendelkezéssel, Ön döntheti el az állam helyett hogy kinek szeretné felajánlani saját adójának fenti hányadát. A kedvezményezett egy civil (közhasznú) szervezet, továbbá egy elismert egyház lehet. Az 1 százalék összege átlagosan 4.423 forintot takar, de sok kicsi sokra megy alapon számos civil szervezetnek a túlélést jelentheti.

Mire költik a kedvezményezett szervezetek az 1%-ot?

Magyarországon a civil szervezetek jelentős hányadának a működés alapját jelenti ez az 1 százalék. Az állatvédelem területén dolgozó Rex Kutyaotthon Alapítvány 27 éve dolgozik az állatok védelméért – a jövedelemadó 1 százalékából származó felajánlások az alapítvány működési költségeinek 70 százalékát fedezik. Az alapítvány állatvédelmi központján, a Rex Állatszigeten, kutyamenhely, macskamentő állomás és oktatóközpont is működik: az elmúlt években 8.000 négylábú került szerető gazdához, és az oktatóprogramokon közel 20.000 kisdiák vett részt.

Hogyan tehetem meg a felajánlást?

Ha a NAV végzi az adóbevallást, vagy saját magának állítja összes a szükséges iratokat, akkor az online Ügyfélkapun keresztül teheti meg az adó 1+1% felajánlást. Ügyfélkapu regisztráció hiányában is kérheti a NAV-tól az adóbevallás elkészítését, az igénylés a NAV ügyfélszolgálatain nyújtható be. A módosítások végső határideje május 20.

Mit tehetek, ha az általam támogatott szervezettel szeretnék később is kapcsolatban maradni?

Engedélyezheti, hogy nevét és postai, illetve elektronikus levelezési címét a kedvezményezett civil szerevezet megkaphassa. Ezt az engedélyt nem kötelező megadnia, de ha megteszi, az Ön által választott civil egyesület vagy alapítvány visszajelzést tud önnek küldeni az 1 százalék felajánlások felhasználásáról, valamint első kézből tájékozódhat a szervezet további programjairól, munkájáról.

Az 1% felajánlása az adófizetőnek semmibe sem kerül, a civileknek azonban mindennapi működésükhöz elengedhetetlen.
Hogyan rendelkezhet személyijövedelem adója 1%-ról a Rex Kutyaotthon Alapítvány javára? Mire fordítjuk támogatását? IDE KATTINTVA megtudhatja!

LETÖLTHETŐ RENDELKEZŐ NYILATKOZAT

Kiemelt támogatóink