Támogass MOST! ->
Keresés
25év
az
állatokért!

Hírlevél feliratkozás

Számít a
véleményed!

BESZÁMOLÓ A 6. IVARTALANÍTÁSI WORKSHOPRÓL

2017. október 15. / Dunakeszi Állatkórház

Idén is nagy sikerrel zajlott le a kutya-macska ivartalanítási workshop 2017. október 15-én. A Susy Utzinger Alapítvány (SUST) és a Rex Kutyaotthon Alapítvány támogatásával a Dunakeszi Állatkórházban megrendezett tréningen az ivarérés előtti és ivarérett állatok ivartalanításának mûhelytitkait tárták az állatorvos kollégák elé. Valamennyi résztvevő a gyakorlat elvégzését igazoló diplomát, valamint egy mûtéttani video-illusztrációkat tartalmazó CD-t kapott ajándékba.

A sebész team tagjai -Dr. Balázs Bence, Dr. Király Péter, valamint Dr. Saufert Gyula- elkötelezett hívei az úgynevezett „korai” ivartalanításnak, melynek mûhelytitkait elméletben és gyakorlatban egyaránt megosztották a résztvevőkkel. A délutáni mûtéttani gyakorlatokra bemosakodó kollégák idén is személyesen is meggyőződhettek arról, hogy az ivarérés előtti operáció teljes biztonsággal elvégezhető, sőt -némi rutin megszerzése után- számos előnye miatt (pl. a beavatkozás kompli- kációinak, költségeinek és időtartamának jelentős csökkentése révén) könnyen megkedvelhető.

A résztvevők egyhangú visszajelzései alapján a továbbképzés rendkívül hasznos és gyakorlatias volt, melynek tapasztalatait az ország minden részéből érkező állatorvos kollégák kamatoztatni tudják majd saját praxisukban.

A tréninget szervező Rex Alapítvány ezúton mond hálás köszönetet a képzés fő támogatójának a SUST-nak, a Tolnagro-nak a technikai segítségért, illetve a képzés helyszínét biztosító pompásan felszerelt Dunakeszi Állatkórháznak.

Egy a kollégák visszajelzései közül:
“ …azt találtam ebben a továbbképzésben egészen különlegesnek, hogy túlmenően a magas színvonalú szakmai előadásokon nagyon megfogott az egész rendezvény emberi oldala. Nevezetesen hogy az összes résztvevő között, egy nagyon kellemes, egymást abszolút segítő, támogató hangulat alakult ki.  Hatalmas élmény volt látnom, ahogyan teljesen idegen kollégák, jó kedvben, egymást maximálisan tisztelve, nagy szakmai alázattal adták át egymásnak tudásukat, tapasztalatukat.

Csodálatos szakmai fejlődési lehetőség az ilyen, hisz mindannyian tudjuk, hogy a tapasztalatnál nagyobb kincs nincs, amit semmilyen szakmai anyag nem tud pótolni!

Jó volna több ilyen hangulatú rendezvény, ahol az önzetlen szakmai tudás átadása ilyen szinten megtapasztalható. Nagy szükség volna erre az állatorvosi karon belül, a sokszor teljesen értelmetlen szakmánkat és tudásunkat lealacsonyító negatív árversengés helyett, aminek következménye hivatásunk egyre kisebb társadalmi tisztelete.
Külön köszönet pedig természetesen Nektek, akik ezt az egészet összehoztátok, és az is nagyon tiszteletre méltó, hogy további gyakorlati lehetőséget is felkínáltátok!!!
Mindenkinek további szakmai sikereket, anyagi megbecsülést, és jó egészséget kívánok!!!

Kollegiális tisztelettel: 

Várallyay Zsolt   (Érd, GoldenVet)”

A tervek szerint 2018. őszén ismét megrendezik ezt a kurzust.

További információ: Dr. Király Péter (email: kiraly(@)rex.hu)

Kiemelt támogatóink