Támogass MOST! ->
Keresés
25év
az
állatokért!

Hírlevél feliratkozás

Örökbefogadott állat

Örökbefogadás

Lili

Kutya

Szuka

0

terrier keverék

Ivartalanított

1. szint2. szint3. szint

2012.07.19.

kicsi

Állatsziget

Rólam

Gazdáim megváltozott életkörülményeik miatt nem tudták tovább vállalni a rólam való gondoskodást, így a Rex Alapítvány gondozásába kerültem.
Annak idején, kb. 1 éves koromban fogadtak be az utcáról. Eredeti gazdám lemondott rólam, így megtalálóimnál maradtam. Egyik szememre nem látok, de ez semmiben nem zavar, nem igényel kezelést és nem is műthető.
Az egyedülléthez nem vagyok hozzászoktatva. Kertes házban éltem, de az éjszakákat mindig a házban töltöttem; ennek megfelelően szobatiszta is vagyok. Lelkesen őrzöm a házat, hangom nagyon erős, éles, ezért panellakásba aggályos lenne költöznöm. Mozgásigényem hatalmas.
A gyerekeket és a macskákat nem kedvelem, gazdáim elmondása szerint a nagy, illetve domináns kutyáktól pedig félek (ez egy korábbi kutyatámadás következménye), még akkor is, ha barátságosan, játékosan közelítenek felém. A menhelyen napközben hozzám hasonló méretű, illetve valamivel nagyobb termetű kutyákkal vagyok együtt; velük zökkenőmentes a kapcsolatom, jól kijövünk egymással.
Az agresszió minden formájától félek, és őrjöngő ugatással reagálok rá. Férfiakkal nagyon bizalmatlan vagyok, a kedvesen közeledő nőkben jobban megbízom. Ezzel együtt is inkább az emberek társaságát igénylem a kutyákéval szemben.
Mindenképpen határozott, következetes gazdát keresnek számomra, mivel a plüssös kinézet mögött egy igazi kőkemény kis terrier rejtőzik. Leginkább olyan gazdira van szükségem, aki kihívásnak veszi a nevelésemet, szeret oktatni, nevelni. Nagyon könnyen és lelkesen tanulok, és ha már megbízom valakiben, jutalomfalattal sok mindenre rávehető vagyok.
Bundám-amikor hosszú-mindennapos ápolást igényel, mert igen hamar filcesedik.