Kedves kutyatartók! Az augusztus 20-i tűzijáték egy remek és csodálatos dolog, melyben a helyszínen gyönyörködni és a látványt élvezni igazán fantasztikus! Számunkra! Emberek számára!
De négylábú kedvenceink nem élvezik! Sőt! Számukra ez ijesztő és félelmetes zajforrás! Melytől inkább menekülnének, mint élveznék, érthető módon!
Ezért arra kérünk mindenkit, aki azt tervezi, augusztus 20-án szeretné a tűzijátékot élőben megtekinteni, hogy négylábú társát semmi esetre se vigye magával!!
Tömeg van, számára ismeretlen zajlok, amiket stresszként él meg, nem beszélve arról, ha félelmében valahogy kiszabadul a nyakörvből, elszabadul a pórázról, milyen egyéb veszélyeknek van még kitéve!
Egy szó, mint száz: kedvenceink a hűs lakásban, nyugodtan pihenve biztosan meg fogják várni, míg mi hazatérünk a tűzijátékról!
 
 Mi is a baj a zajokkal? 

A félelem a zajtól egy természetes reakció kedvenceink részéről. A legtöbb kutya számára a tűzijáték és petárda hangjai iszonyú félelmetesek, ezért gyakran heves félelemmel reagálnak a váratlan és hangos zajokra. 
Nem jó látni, hogy egy egyébként nyugodt, vidám kutya idegronccsá válik egy hirtelen jött vihar, vagy az ünnepi tűzijáték miatt. Sajnos, ha egyszer egy kutya ilyen állapotba kerül, nem egyszerű megnyugtatni. Viszont, ami nagyon fontos a szeretgetés ilyen esetekben csak megerősíti, a labilis tudatállapotot, ezért ne alkalmazzuk.
Kedvenceink ezeket a zajokat tekintettel arra, hogy nem tudják semmihez sem társítani, illetve, hogy nincs előjele egy durranásnak, úgy élik meg, hogy a zaj minden felől jön, és nincs hova bújni előle. Ráadásul felülről érkezik, ami a ragadozók támadási iránya.
A zajfélelem kezelése nehezebb lehet, hiszen a félelmet keltő hangok vagy kiszámíthatatlanok, vagy évente csak egyszer-kétszer kerül rájuk sor. (Cesar M.)
 
Maradjon otthon kedvenced augusztus 20-án!

HA MÉGIS MEGTÖRTÉNIK A BAJ:


Az elveszett állatot mielőbb jelentsd be:
 
Nagyon fontos mielőbb bejelenteni az elveszett állat (és természetesen a gazdi) adatait azon hatóságoknál, és civil állatvédő szervezeteknél és fórumokon ahol az állatot a megtalálója hirdetheti, illetve célszerű egyúttal megtudakolni, hogy nem találtak-e hasonló állatot?
A Rex Alapítványhoz telefonon (10 - 17 óra között a 06-1-230-4080-as telefonszámon) vagy e-mail-en: rexiroda@rex.hu is eljuttathatod bejelentésed. Fontos, hogy jelezd, honnan és mikor veszett el a kutya, illetve fontosak a kutya és a bejelentő adatai is (kutya színe, kutya életkora, kutya neme, egyedi megjelölése, bejelentő neve, bejelentő telefonszáma, bejelentő e-mail címe.

Amennyiben állatot találtál:

Mivel Magyarországon 2013. január 1. óta kötelező a kutyák mikrochippel történő egyedi megjelőlése, amennyiben teheted, a talált állatot vidd el a legközelebbi állatorvoshoz egy chip ellenőrzésre. Így kerülhet vissza leghamarabb gazdájához!
Amennyiben a gazdi valamiért nem azonosítható, mielőbb be kell jelenteni a talált állatot (és természetesen a megtaláló) adatait azon hatóságoknál, és civil állatvédő szervezeteknél és fórumokon ahol az állatot a gazdája keresheti.

A Rex Alapítványhoz telefonon (10 - 17 óra között a 06-1-230-4080-as telefonszámon) vagy e-mail-en: rexiroda@rex.hu is eljuttathatod bejelentésed. Fontos, hogy jelezd, hol és mikor találtad a kutyát, illetve fontosak a kutya és a bejelentő adatai is (kutya színe, kutya életkora, kutya neme, egyedi megjelölése, bejelentő neve, bejelentő telefonszáma, bejelentő e-mail címe.

 

Tűzijáték: tanácsok, ötletekKiemelt támogatóink

teszt

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


Kérelem

Webshop

Youtube: rexalapitvany