Mentéseink

Tücsi történte még 2016. decemberében kezdődött. December 12-én egy férfi hozta be őt a Rex Alapítvány Állatszigetére. Elmondta, hogy a kutyus a szomszédjáé és van rajta valami sérülés, szeretné, ha megvizsgálnánk.
Persze ilyenkor rögtön felvetődik bennünk a kérdés, hogy ha gazdás állatról van szó, vajon miért nem rögtön egy állatorvoshoz viszik gazdái a sérült kölyökkutyát, miért egy menhelyre küldik vele a szomszédot?! A beszélgetésből kiderült, hogy nincs igazán jó helyen Tucsi a gazdáinál. Egyáltalán nem foglalkoztak vele, ha nincs a jólelkű szomszéd, aki nem bírta nézni, hogy az alig 3 hónapos kölyökkutya mellkasán tátongó seb ellátatlan, akkor valószínűleg sosem kap orvosi kezelést és esélye sem lett volna megérni a felnőttkort!

Bár szerettük volna, ha a gazdákat felelősségre vonják, érthető módon szomszédjuk nem szolgált semmilyen információval, hiszen nem akart bajt magának. Nekünk pedig fontosabb volt, hogy a kutyus nálunk maradjon és megkapja a szükséges állatorvosi ellátást, mint az, hogy kiderüljön a gazdák kiléte. Tücsi állatorvosi vizsgálata és kezelése azonnal megkezdődött. Egy mély, gennyes seb volt a mellkasán, néhány kisebb seb a nyakán. Mellkasi sebét kipucoltuk, fertőtlenítettük és eltávolítottuk az elhalt részeket. Majd megkezdődött a heteken át tartó sebtisztítás és kötözés. Emellett infúziós terápia, antibiotikum, gyulladáscsökkentő és vitaminok adása.A kezelés következtében a sebe napról napra szebb lett, de persze kellett legalább 3-4 hét mire rendbe jött!

Most pedig már teljesen egészséges, vidám, boldog kölyökkutya! A megpróbáltatások után, melyeket már kölyökkorban el kellett szenvednie, már szerető, gondoskodó családja is van! :)

Tücsi Tücsi Tücsi Tücsi Tücsi TücsiKiemelt támogatóink

teszt
AsiaCenter
Susy Utzinger Stiftung

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


Workshop

MiniTotó

Webshop

Youtube: 1% esély

Youtube: 25 éve az állatokért!

Youtube: 1% esély

Youtube: rexalapitvany