Támogass MOST! ->
Keresés
25év
az
állatokért!

Hírlevél feliratkozás

Mentéseink

Tücsi történte még 2016. decemberében kezdődött. December 12-én egy férfi hozta be őt a Rex Alapítvány Állatszigetére. Elmondta, hogy a kutyus a szomszédjáé és van rajta valami sérülés, szeretné, ha megvizsgálnánk.
Persze ilyenkor rögtön felvetődik bennünk a kérdés, hogy ha gazdás állatról van szó, vajon miért nem rögtön egy állatorvoshoz viszik gazdái a sérült kölyökkutyát, miért egy menhelyre küldik vele a szomszédot?! A beszélgetésből kiderült, hogy nincs igazán jó helyen Tucsi a gazdáinál. Egyáltalán nem foglalkoztak vele, ha nincs a jólelkű szomszéd, aki nem bírta nézni, hogy az alig 3 hónapos kölyökkutya mellkasán tátongó seb ellátatlan, akkor valószínűleg sosem kap orvosi kezelést és esélye sem lett volna megérni a felnőttkort!

Bár szerettük volna, ha a gazdákat felelősségre vonják, érthető módon szomszédjuk nem szolgált semmilyen információval, hiszen nem akart bajt magának. Nekünk pedig fontosabb volt, hogy a kutyus nálunk maradjon és megkapja a szükséges állatorvosi ellátást, mint az, hogy kiderüljön a gazdák kiléte. Tücsi állatorvosi vizsgálata és kezelése azonnal megkezdődött. Egy mély, gennyes seb volt a mellkasán, néhány kisebb seb a nyakán. Mellkasi sebét kipucoltuk, fertőtlenítettük és eltávolítottuk az elhalt részeket. Majd megkezdődött a heteken át tartó sebtisztítás és kötözés. Emellett infúziós terápia, antibiotikum, gyulladáscsökkentő és vitaminok adása.A kezelés következtében a sebe napról napra szebb lett, de persze kellett legalább 3-4 hét mire rendbe jött!

Most pedig már teljesen egészséges, vidám, boldog kölyökkutya! A megpróbáltatások után, melyeket már kölyökkorban el kellett szenvednie, már szerető, gondoskodó családja is van! :)
 

Ha támogatni szeretnéd az Alapítvány munkáját és védenceit, megteheted akár banki átutalással vagy az adományvonal hívásával is!

Bankszámla számunk: 10402283-22802398-00000000

Adományvonal: 13600 / 44

Online átutalás: http://rex.hu/On-line-atutalas

Pay-pal: https://paypal.me/rexkutyaotthon

Köszönjük!