Támogass MOST! ->
Keresés
25év
az
állatokért!

Hírlevél feliratkozás

Négy napot töltöttek a Rex Állatszigeten a svájci Susy Utzinger Alapítvány önkéntesei. Ittlétük során a társállatok, a háztáji állatok és a vadon élő állatok kifutóiban dolgoztak azért, hogy az Állatsziget lakóinak még boldogabb életük legyen. "Egyes testi és lelki problémák elkerülése végett az állatok környezetének izgalmasabbá tétele, foglalkoztató eszközök elhelyezése, játékok biztosítása, egyszóval a környezet gazdagítása a felelős állattartás elengedhetetlen feltétele." mondta Dr. Király Péter, a Rex Alapítvány alapítója, aki ugyancsak részt vett a felújítási munkálatokban.
Az 5 fős lelkes svájci csapat a fenti állatvédelmi szempontok figyelembe vételével bővítette a Rex Alapítvány állattartó egységeit. Szökésmentessé és vadregényessé alakították a nyúlkifutót, kifestették a macskaházat, valamint a baromfiólat. Új bútorokat kaptak a cicák valamint a vadudvarban rehabilitálódó róka és mosómedve is, sőt a víziszárnyasok is állandó fürdési lehetőséghez jutottak. A Susy Utzinger Alapítvány állatvédelmi missziója jelentősen javította az Állatsziget lakóinak életminőségét, amit az is jelzett, hogy az állatok pillanatok alatt birtokba vették az új berendezéseket. 
A Rex Alapítvány vezetői egy Rex Őrangyal oklevéllel és apró ajándékokkal fejezték ki hálájukat a svájci csapatnak a nagyvonalú támogatásért, a sok tanácsért, és azért, hogy Állatsziget lakóinak életét vidámabbá varázsolták.