Támogass MOST! ->
Keresés
25év
az
állatokért!

Hírlevél feliratkozás

Szja 1%

Mire fordítjuk a támogatást?

A Rex Kutyaotthon Alapítvány 26 éve csökkenti a kóbor állatok létszámát állatmentés, állat-örökbeadás, ivartalanítás és szemléletformálás segítségével. Tizennégy éve nyitotta meg kapuit állatvédelmi központunk, a Rex Állatsziget, ahol kutyamenhely, macskamentő állomás, minifarm és egy mini vadudvar is működik. A megnyitás óta közel 10 000 négylábú került szerető gazdához, és az oktatóprogramunkon több mint 20 000 kisdiák vett részt!
Állatmentő missziónkat csak az Önök segítségével folytathatjuk. Amennyiben egyetért céljainkkal, kérjük, ajánlja fel adója 1%-át a Rex Kutyaotthon Alapítvány javára, melyet adóbevallásával együtt vagy külön, postai úton vagy személyesen, esetleg az NAV által készített egyszerűsített adóbevallásával elektronikusan is megtehet.

TÁMOGATOM ADÓM 1%-ÁVAL A BAJBA JUTOTT ÁLLATOKAT! LETÖLTÖM A RENDELKEZŐ NYILATKOZATOT!

Mindez Önnek semmibe sem kerül, viszont számtalan életet menthet meg vele!

Amennyiben nem áll módjában adója 1%-ával rendelkezni számunkra, önkéntesként, örökbefogadóként vagy támogatóként is segítheti törekvéseinket.

 


Tudnivalók az 1%-ról

Hogyan ajánlhatom fel adóm 1%-át?

Személyi jövedelemadója 1%-nak felajánlása Önnek semmibe sem kerül, számunkra azonban annál többet jelent!

Adója 1 %-ról a következő módokon rendelkezhet:

  • A NAV által megküldött, illetve a NAV oldaláról letölthető 17EGYSZA jelű nyomtatványon (A nyomtatvány megfelelő rovatába írja be alapítványunk adószámát (18015676-1-41) és nevét (Rex Kutyaotthon Alapítvány)),  vagy letöltheti a Rex Kutyaotthon Alapítvány nyomtatványát is (mely már ki van töltve).  A kitöltött rendelkező nyilatkozatot 2018. május 22-ig kell postán megküldeni a NAV-hoz, akár a bevallás részeként akár külön! FONTOS! Nyilatkozata csak akkor érvényes, ha a borítékra ráírja nevét, adószámát és a ragasztásnál ellátja aláírásával.
  • Ha Önnek van Ügyfélkapu regisztrációja, a NAV által készített adóbevallási tervezetet illetve ezzel egy időben az 1%-ról való rendelkezést 2018. március 15-től megnézheti és módosíthatja a www.nav.gov.hu -ról és a www.magyarorszag.hu - ról elérhető weboldalon. 


Mennyi pénzről rendelkezünk?

Idén is közel ötmillió magyar állampolgár rendelkezhet előző évi adója egy-egy százalékáról és ajánlhatja fel civil szervezet részére. Ha minden adófizető élne ezzel a lehetőséggel, a civil szervezeteknek több mint 15 milliárd forintot juttatnának. A helyzet azonban ennél rosszabb. Bár szinte minden adózó tud a felajánlás lehetőségéről és helyesli is, mégis több mint felük nem rendelkezik arról, hogy melyik szervezethez juttatja adója egy részét. 

 Mi történik, ha nem ajánlom fel az 1%-ot?

Amennyiben az adófizető állampolgár nem rendelkezik az egy százalék felajánlásáról, úgy az összeg az állam pénztárába kerül, mint befizetett adó.

 Mi történik, ha rendelkezem az adóm 1%-ával?

Ez esetben az adóbevalláskor beadott, szabályosan leadott rendelkező nyilatkozatokat a NAV összesíti, az egyes szervezetekre lebontja, és átutalja a felajánlott pénzt. 

Mit adok, és mit kapnak a szervezetek?

A felajánlás Önnek semmibe sem kerül, csupán két percet kérünk, amíg kitölti a rendelkező nyilatkozatot. Viszont ez a két perc sokkal többet jelent számunkra! Életet, egészséget, örömet...