Támogass MOST! ->
Keresés
25év
az
állatokért!

Hírlevél feliratkozás

Számít a
véleményed!

Kölyöksuli:

A kölyökkor a kutya életének felettébb érzékeny szakasza. Az ekkor kialakuló viselkedésformák a kutya egész életét meghatározzák. Ezért hasznos a kölyöksuli mind a kiskutya, mind a gazdája számára.
A foglalkozáson a fiatal kutyák játékosan ismerkednek a fajtársaikkal és emberekkel szemben tanúsítandó magatartás szabályaival, a mindennapi élet fontos szituációival. A gazdák megtanulják, hogyan lehet a kiskutyát magukhoz hívni, dicsérni, jutalmazni. A veszélyes dolgokat megtiltani neki, illetve helyesen kezelni. 

Kölyöksuli heti 2x1 órában várja az érdeklődőket szombaton és vasárnap 8:45 - 9:45 között. (kapu nyitása 8:30-kor)

Engedelmességi foglalkozás:

A foglalkozások tananyagát úgy állították össze, hogy hasznos és könnyen elsajátítható legyen bárki számára. A közömbösítés, a behívás, a helyben maradás és pórázon vezetés leglényegesebb elemei az alaptanfolyamoknak.
A jelentkezők csoportba osztását szintfelméréssel döntik el.
A részvétel felvétele a kutya betöltött 8 hónapos életkora.
A fokozatosság elvét követő oktatás során kutya és gazdája képessé válik egyre bonyolultabb feladatok végrehajtására.

Engedelmességi foglalkozás heti 3x1 órában vehető igénybe:
csütörtökön haladó csoport 18:00 - 19:00, KEZDŐ csoport csak előzetes bejelentkezéssel van megtartva. Bejelentkezni az adott napon 15 óráig lehet a 06-30-629-6052-es telefonszámon. (kapu nyitása 17:45-kor)
szombaton és vasárnap 10:00 - 11:00 óra között.

Örző-védő foglalkozásokra - az engedelmességi foglalkozások előtt 9.00-tól - igény szerint lehet jelentkezni.

A különféle csoportokba a kutya életkorától és képzettségi szintjétől függően bármikor be lehet csatlakozni.

Kérjük a foglalkozásokra hozzon magával jutalomfalatot, nyakörvet és pórázt, a kutya kedvenc játékát, nejlonzacskót. A gazdi ruházata az alkalomhoz megfelelő legyen, zárt cipő, zárt ruházat.
Kérjük ne felejtse otthon a kutya oltási könyvét vagy annak fénymásolatát.

Bérletárak: 

Az első bemutató óra ingyenes.
10 alkalmas bérlet 20.000 Ft, mely maximum 2 hónap alatt használható fel. 
5 alkalmas bérlet 10.000 Ft, mely maximum 1 hónap alatt használható fel.
60 perces egyéni óra 3.500 Ft.

Kiképzésvezetők:

Fritz, a Rex Tanoda vezetője
Tóth Ferenc, kutyás nevén Fritz, akire első kutyája hagyományozta a nevét.
Munkakutya - mesterkiképző címét 1986-ban kapta meg. Évekig dolgozott néhai Dr. Kovács Zsolt tanár úrral.

Kiképzők:

Kolder-Nagy Petra, 2005-ben kezdett el önkénteskedni a Rex Állatszigeten. Pár év múlva már állatgondozóként dolgozott a menhelyen. Nagyon sok viselkedés problémás kutyával találkozott akiket megfigyelt. Nézte milyen mozdulatokat, jeleket használnak egymás között. Elkezdte a menhelyes kutyákat szocializálni, hogy minél könnyebb legyen őket örökbe adni. Emellett csinált egy csoportot ahol kimondottan menhelyes kutyákkal foglalkoztak.
5 örökbefogadott kutyája van.
Jelenleg állatorvosi asszisztensként dolgozik, ezáltal még többet tud segíteni az állatokon.
Képzett kutyakiképző és ebrendész. Elmondása szerint: „Sokféle módszerek vannak a kutyakiképzés során, de mindig meg kell találni azt a módszert, ami a legjobban működik az adott kutya-gazda párosnál. Mindig motiválva, játékkal, és jó kedvel kell dolgozni a kutyákkal.”
 
Szücs Enikő, 2009-ben kezdett el kutyázni a Rex Kutyaotthon Alapítványnál először önnkéntesként. Mentett kutyákat képzett és szocializált, hogy könnyebben lehessen őket örökbe adni. 2011-ben ismerkedett meg a border collie fajtával, azóta a kutyázás az élete. A bordereitől tanulta meg hogyan kell felépíteni egy kutyát, hogyan kell alázattal kutyázni és tanítani. Az évek során sokféle kutyával találkozott, mindegyik más és más személyiség volt. Ezért az a véleménye: „Nem lehet és nem is szabad egyfajta kiképzési módszert alkalmazni minden kutyánál.” Ennek fényébe próbálja átadni tudását, tapasztalatait a RexTanoda tanulóinak.