Példátlan természetkárosítás Dunakeszin

A munkagép sajnos a föld alá gyűrte a madarak fészkelőhelyének egy részét, amint azt a mellékelt fotókon is láthatjátok. Az emberi nemtörődömség és tájékozatlanság miatt hontalanná vált madarak kétségbeesetten keresik élve eltemetett fiókáikat. A rendőrségi feljelentést a tegnapi nap folyamán a Rex Alapítvány munkatársa személyesen vitte be a Dunakeszi Rendőrkapitányságra. Ennek nyomán azóta több ízben is kint jártak a rendőrök és a természetvédelmi hatóság munkatársai. A Rex Alapítvány ma reggeli szemléjén örömmel láttuk, hogy újabb természetkárosítás nem történt, és a gyurgyalag élőhely kordonnal lett körbe kerítve, ahová a filmes stáb tagjai nem mehetnek be. Beszéltünk a forgatás vezetőivel is, akik jelezték, hogy tájékozatlanságból zavarták meg a madarak élőhelyét, és ígéretet tettek arra, hogy egy csendes szerelmi jelenetet forgatnak csupán, mely során pirotechnikai eszközöket nem használnak, a forgatás végeztével pedig (jövő csütörtöktől) amennyire tudják, visszaállítják az eredeti állapotokat, ill. megkérjük őket, hogy lehetőség szerint új lehetséges gyurgyalag-fészkelő helyeket is kialakítsanak.
 
Nem feltételezzük, hogy a gyurgyalagok fészkei rosszindulatból lettek feldúlva. Sokkal inkább az emberi hanyagság és tájékozatlanság áldozataivá estek. Reméljük, hogy a jövőben a hír terjedésének köszönhetően körültekintőbben járnak majd el a cégek a forgatások helyszínének kiválasztásakor.
 
Ha ilyet tapasztalsz (védett madár, vagy egyéb védett állat zavarása, veszélyeztetése esetén) a 107-et, a rendőrséget kell hívni, akik kimennek a helyszínre és rögtön intézkednek, az utóbbi években különösen odafigyelnek az ilyen esetekre. Ők megteszik a szükséges lépéseket, tájékoztatják az illetékes hatóságokat is.

Példátlan természetkárosítás Dunakeszin Példátlan természetkárosítás Dunakeszin Példátlan természetkárosítás Dunakeszin Példátlan természetkárosítás Dunakeszin Példátlan természetkárosítás Dunakeszin Példátlan természetkárosítás Dunakeszin Példátlan természetkárosítás DunakeszinKiemelt támogatóink

teszt

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


Kérelem

Webshop

Youtube: rexalapitvany