Támogass MOST! ->
Keresés
25év
az
állatokért!

Hírlevél feliratkozás

2016. Október 11 és 13 között, Dubrovnikban került megrendezésre a Nemzetközi Társállat-jólléti Konferencia (International Companion Animal Welfare Conference / ICAWC), ahol 38 ország 100 állatvédelmi szervezetének 253 képviselője vitatta meg a legégetőbb állatjólléti kérdéseket.

 
A konferencia interaktív workshopokkal indult, ahol a kutyák viselkedésével, képzésével, a forrásteremtéssel valamint a menhelyek üzemeltetésével és állategészségügyi problémáival kapcsolatos legfrissebb tapasztalataikat cserélték ki a résztvevők.
.
A konferencia első napján közös workshopot tartott Susy Utzinger, a Susy Utzinger Alapítvány vezetője és Dr. Király Péter, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója. Király Péter immár harmadik alkalommal vett részt előadóként a világ egyik legrangosabb állatvédelmi eseményén. A forrásteremtési témában tartott előadásuk során bemutatták azokat a módszereket, melyekkel a civil állatvédő szervezetek "kis- és nagyköveteket" tudnak toborozni mindennapi munkájukhoz. A nagy hallgatóságot vonzó előadás után egyértelművé vált, hogy Európa-szerte hatalmas igény mutatkozik egy olyan nemzetközi állatvédelmi oktatóközpont létrehozására, ahol az állatvédő szervezetek munkatársai, állatorvosok és diákok egyaránt hasznos ismereteket szerezhetnek az állatvédelmet érintő témákban. A Rex Kutyaotthon Alapítvány tervei között szerepel egy ilyen jellegű intézmény létrehozása a budapesti Rex Állatszigeten, melyet pályázati forrásból, hazai és külföldi támogatók segítségével szeretnének az elkövetkező esztendőkben megvalósítani.
 
A konferencia  két napján más neves állatvédelmi szaktekintélyek tartottak előadást többek között olyan témákban, mint az állatvédelmi jogi szabályozás, a felelős állattartás az oktatásban, valamint adományozás és hagyatékozás állatvédelmi célok érdekében.
 
Adrian Burder, a konferencia elnöke és az angliai Dogs Trust ügyvezető igazgatója kiemelkedően sikeresnek nyilvánította az évről évre több résztvevőt vonzó konferenciát, és az előadóknak elküldött köszönőlevelében így fogalmazott: " Lenyűgöző dolog évről-évre találkozni azokkal az állatvédőkkel, akik a világ minden tájáról nagy erőfeszítések árán jutnak el erre a világtalálkozóra azért, hogy az itt megszerzett ismereteket a hazájukban élő állatok javára kamatoztassák."