Támogass MOST! ->
Keresés
25év
az
állatokért!

Hírlevél feliratkozás

Számít a
véleményed!

Mire készülj fel ha házikedvenc van otthon!

Mit tehetünk kedvenceink érdekében megelőzésképpen, avagy és a baj bekövetkezte esetén?

A KORONAVÍRUS (COVID-19) járvány és kedvenceink védelme.

A REX Kutyaotthon Alapítvány szeretne néhány fontos, előzetes óvintézkedést megosztani az állattartókkal.
Sajnos a járványügyi helyzetre való tekintettel mindenkinek érdemes átgondolnia, hogyan gondoskodik szeretteiről, ha esetleges karanténra, vagy váratlan kórházi elhelyezésre kerül sor.

Néhány hasznos tanács a REX Kutyaotthon Alapítványtól:

1. Gondoskodjon az esetleges, ÁTMENETI elhelyezésről. Beszéljen családtagjaival, barátaival, szomszédjával. Szervezzen több átmenti megoldást kedvencének, arra az esetre, ha a gazdi nem tudna ellátásáról gondoskodni.
Kérjük, egyeztessen több ismerőseivel!

2. Vásároljon be előre legalább 2-3 hétre elegendő táplálékot és szerezze be a szükséges gyógyszereket. A kedvenccel kapcsolatos oltási könyvet, gyógyszerkezelési útmutatókat tegye látható helyre, és ezt jelezze ismerőseinek is.

3. Különös figyelemmel ügyeljen az idősebb állattartókra, segítsen nekik is ezen óvintézkedések betartásának elősegítésében.

Mit tehet, ha tudomást szerez olyan állatról, akinek gazdája hirtelen kórházba / karanténba került és nem biztosított az ellátása?

Keresse fel a helyi önkormányzatot, rendőrséget. Társasház esetén a közös képviselőnek is érdemes szólni.
Magánterületre semmi esetben sem léphet be, így ehhez szükséges a civil állatvédők a hatóság jóváhagyása és jelenléte.

Érdemes a hatósággal párhuzamosan a helyi állatvédőket is értesíteni, így elősegítheti a gyorsabb és hatékonyabb intézkedést.

A jelen álláspont szerint a vírus nem terjed emberről állatra és fordítva, de ettől függetlenül a vírus megtelepszik a tárgyakon, az emberi bőrön, hajon, így kedvenceink szőrén is. Kérjük, a kormány által ajánlott higiéniás szabályokat vegye komolyan, tartsa be az Ön és környezete biztonsága érdekében.

Kiemelt támogatóink