Mentéseink

Tapiról az első hírek augusztus 24-én jelentek meg:

"NEMCSAK A NYAKÁBA, A LÁBÁBA IS BELE VAN NŐVE A LÁNC!!!!
SENKI KUTYÁJA NÓGRÁD MEGYE EGYIK FALUJÁBAN."

Erre figyeltünk fel, hiszen sajnos számos poszt van a facebookon nehéz sorsú állatokról, akik arra várnak, hogy akad majd aki jobb sorsot tud biztosítani számukra. De sajnos képtelenek vagyunk akár mi, akár más állatvédő szervezetek, mindegyiknek segíteni!

Sokszor kell mérlegelni, hogy ki az akinek tényleg S.O.S segítségre van szüksége!

Úgy éreztük, Tapi ez a kategória, így felvettük a kapcsolatot a poszt készítőjével és pénteken (augusztus 25-én) meg is érkezett hozzánk Tapi. Délután jött, szedálva mert, érthető módon, nem nagyon engedett magához közel senkit.
Tegnap délelőtt már sokkal nyugodtabb volt, a gondozóját farok csóválva fogadta a kennelben és hozzá bújt! <3
Az állatorvosi rendelőben, bódításban eltávolították a láncot a nyakáról ami részlegesen már bele volt nőve és a lábából is kiszedték a karabinert! A karabiner át volt szúrva a lábujján!!! :(
Ezért nem tudta letenni, ezért ugrált három lábon ki tudja mióta és biztos, hogy nagyon komoly fájdalmai lehettek!!

Most már jól van, a láncot a nyakáról és a lábából és lábáról eltávolítottuk. Már csak gyógyulnia kell, nem csak fizikálisan, de lelkileg is, hogy mielőbb egy méltóbb életet élhessen mint eddig!

Hálás köszönet a segítőknek akik nem hagyták sorsára és a befogását és szállítását is megszervezték kevesebb mint egy nap alatt!

Tapi elindulhat egy szebb, reménytelibb jövő felé!!

Fagyi, a fiatal róka, a januári nagy hidegben a egy stéghez fagyott hozzá a Népszigetnél. Az Állatmentő Liga önkéntesei siettek segítségére, majd 1 hétig egy állatorvosi rendelőben gyógyult. Jelenleg a Rex Alapítvány Állatszigetének lakója. Természetesen az a cél, hogy amint érkezik az enyhülés, szabadon engedjük őt oda, ahová tartozik! Fagyiról egy rövid összeállítást itt láthattok: FAGYI

Roni december 22-én került a Rex Alapítvány gondozásába. Zagyvarékasról érkezett, ahol több társával együtt, egy állatgyűjtő tartotta, nem a legoptimálisabb körülmények között. Roni nagyon félős volt mikor megérkezett, félelme pedig agresszióval párosult! Hozzányúlni sem lehetett, mert az emberi kéz közelítésére azonnal támadásba lendült. Így az első vizsgálatok elvégzése sem volt egyszerű, gondoltuk, adunk neki néhány napot amíg megszokja új helyét és megnyugszik kicsit.Bekerülését követő 7. napon azonban meglepetéssel várta gondozóit! 2 apró csöppséggel lettek többen az este folyamán! Minden vemhes gyanús kutyát ivartalanítunk, amint lehet, hiszen mi sem szeretnénk a nem kívánt szaporulatok számát növelni. Alapelvünk az is, hogy a 6 hónap feletti kutyákat, ivartól függetlenül, már ivartalanítva adjuk örökbe. Ebben az esetben mégsem tudtunk mit tenni. Roni nem volt kooperatív, így az első napokban nem tudtuk megfelelően megvizsgálni, illetve jobbnak láttuk, ha hagyjuk kicsit megnyugodni a lelkét. Ebből aztán az lett, hogy két csodaszép babája született, bekerülése után 1 héttel.
Természetesen igyekeztünk minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy a mama és a babák is a legjobb ellátást kapták, ha már úgy alakult, hogy többen lettek! Roni nagyon sokat változott az elmúlt hónapokban. Kis lelke kezd megnyugodni, és már kedvesen, barátságosan nyit gondozói felé. Ez persze a gondozóknak is köszönhető, hiszen sok türelemmel és törődéssel el tudták érni azt, hogy Roni ismét bízni tudjon az emberekben.

Tucsi történte még tavaly decemberben kezdődött. December 12-én egy férfi hozta be őt a Rex Alapítvány Állatszigetére. Elmondta, hogy a kutyus a szomszédjáé és van rajta valami sérülés, szeretné, ha megvizsgálnánk. Persze ilyenkor rögtön felvetődik bennünk a kérdés, hogy ha gazdás állatról van szó, vajon miért nem rögtön egy állatorvoshoz viszik gazdái a sérült kölyökkutyát, miért egy menhelyre küldik vele a szomszédot?! A beszélgetésből kiderült, hogy nincs igazán jó helyen Tucsi a gazdáinál. Egyáltalán nem foglalkoztak vele, ha nincs a jólelkű szomszéd, aki nem bírta nézni, hogy az alig 3 hónapos kölyökkutya mellkasán tátongó seb ellátatlan, akkor valószínűleg sosem kap orvosi kezelést és esélye sem lett volna megérni a felnőttkort! Bár szerettük volna, ha a gazdákat felelősségre vonják, érthető módon szomszédjuk nem szolgált semmilyen információval, hiszen nem akart bajt magának. Nekünk pedig fontosabb volt, hogy a kutyus nálunk maradjon és megkapja a szükséges állatorvosi ellátást, mint az, hogy kiderüljön a gazdák kiléte. Tucsi állatorvosi vizsgálata és kezelése azonnal megkezdődött. Egy mély, gennyes seb volt a mellkasán, néhány kisebb seb a nyakán. Mellkasi sebét kipucoltuk, fertőtlenítettük és eltávolítottuk az elhalt részeket. Majd megkezdődött a heteken át tartó sebtisztítás és kötözés. Emellett infúziós terápia, antibiotikum, gyulladáscsökkentő és vitaminok adása.A kezelés következtében a sebe napról napra szebb lett, de persze kellett legalább 3-4 hét mire rendbe jött! Most pedig már teljesen egészséges, vidám, boldog kölyökkutya!A megpróbáltatások után, melyeket már kölyökkorban el kellett szenvednie, most már csak egy szerető, gondoskodó családra van szüksége!

Flanna 2016.szeptember 30-án került a Rex Alapítvány gondozásába. Ezt a csöpp cicát autóbaleset érte, melynek következtében életmentő műtétet kellett végezni rajta, a baleset következtében kialakult rekeszsérv miatt. Majd néhány nap múlva törött lábát is megoperálták orvosaink.
Flanna most már túl a műtéteken, szépen gyógyul, reméljük egy szerető gazdára sem kell majd sokáig várnia.

Lexi 2016. május végén, 5 társával együtt került a Rex Alapítvány gondozásába Sárospatakról. A képeken láthatjátok milyen állapotban volt amikor bekerült, és milyen állapotban van most. Ugye, hogy szinte rá sem lehet ismerni? És ami jó hír, hogy gazdijelöltje is van! Folyik a barátkozás, ismerkedés és ha minden jól megy, Lexi nemsokára végleges otthonába költözik!

Topi 2016. januárjában került a Rex Alapítvány gondozásába. Gazdája évekkel ezelőtt meghalt, a szomszéd etette Topit, aki az egyik nap súlyos sérülésekkel került elő. Ekkor hívták Alapítványunkat, hogy segítsünk. Topi véglegesen az Alapítvány gondozásába került. Sérülései súlyossága miatt életmentő műtétként a jobb mellső lábát amputálni kellett. Később cukorbetegséget is diagnosztizáltunk nála. Azóta Topi jól van, három lábon is megállja helyét, már csak egy szerető gazdi hiányzik számára.

Az elmúlt években több esetben kerültek hozzánk balesetet szenvedett őzek. Sajnos ezen állatok nagy részén már nem lehet segíteni. De azért vannak sikertörténetek. Azokat az állatokat akik önálló életre már képtelenek, maradandó sérülésük miatt, a Szigethalmi Vadasparkban helyezik el, ahol életük végéig gondoskodnak róluk.
 

Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatok Mentett állatokKiemelt támogatóink

teszt
AsiaCenter

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


Workshop

Konferencia

MiniTotó

Kérelem

Webshop

Youtube: rexalapitvany