Támogass MOST! ->
Keresés
25év
az
állatokért!

Hírlevél feliratkozás

Mentéseink

Lutor 2017. áprilisában került az Alapítvány gondozásába! Akkor ezt írtuk vele kapcsolatban:

„Még mindig a mai nap eseményének hatása alatt állunk! Nem akarjuk elhinni, hogy ebbe az irányba halad a társadalom! Hogy a mai gyerekeknek ilyen erkölcsi normák között kell felnőnie! Már azt nehéz megemészteni, hogy állattartó és állatukat szerető emberek megütköznek azon, ha az állatvédő szervezetek hangsúlyozzák az ivartalanítás fontosságát, vagy azt, hogy fontos és törvényileg kötelező az évi veszettség oltás beadatása, a chipeztetés. Ezt is nehéz nekünk megérteni, hiszen a felelős állattartásnak ez is elengedhetetlen része! De az, hogy valaki egy ártatlan, magát megvédeni nem képes élőlényen (legyen az akár gyerek, jelen esetben egy kölyökkutya) vezesse le frusztrációját, csalódottságát, dühét, mérgét, bármit….. Az egyszerűen felfoghatatlan!!! Pedig ilyen esetből sajnos rengeteg van! Tegnap egy ártatlan, 3 hónapos kölyökkutya szenvedett súlyos sérüléseket, valószínűleg pusztán azért, mert éppen rajta volt legegyszerűbb levezetni a felgyülemlett feszültséget! Talán az elkövető azt gondolta, hogy megteheti, joga van hozzá, hiszen csak egy kutyáról van szó!! Nem, kérjük szépen!!! Nem teheti meg senki! Az állat bántalmazását a törvény bünteti! A kutyust tegnap este rendőrök kobozták el, mert szándékosan bántalmazták őt! A kölyökkutyus állkapcsa több helyen eltört, több foga kitört. A sérülés következtében légmell alakult ki nála és belső vérzése volt. A kutyát tegnap este a rendőrség munkatársai a Lehel úti állatkórházba szállították, a mai napon pedig a Rex Alapítvány gondozásába került, a nyomázás lezárásáig. Reméljük, utána sem kerülhet majd vissza ahhoz, aki ezt művelte vele! Ne gondoljátok, hogy a képeken ennek a csöppségnek azért van folyamatosan nyitva a szája, mert liheg a melegtől vagy az izgalomtól! Az állkapocs törése és sérülései miatt egyelőre képtelen becsukni a száját!!! Kétszeres drukkot kérünk most Tőletek! Az első és legfontosabb, hogy ez a 3 hónapos kiskutya, aki még alig élt és máris ilyen borzalmakat kellett átélnie, mielőbb meggyógyuljon! A másik az, hogy soha ne kerülhessen vissza ahhoz, aki ezt tette vele!”

Lutor gyógyulása hónapokig tartott és az eljárás is, melyben végül az az ítélet született, hogy nem kaphatják vissza eredeti gazdái. Lutor végül szerető gazdihoz került aki akkor már hónapok óta járt ki hozzá ismerkedni, barátkozni! <3
 

Ha támogatni szeretnéd az Alapítvány munkáját és védenceit, megteheted akár banki átutalással vagy az adományvonal hívásával is!

Bankszámla számunk: 10402283-22802398-00000000

Adományvonal: 13600 / 44

Online átutalás: http://rex.hu/On-line-atutalas

Pay-pal: https://paypal.me/rexkutyaotthon

Köszönjük!