Támogass MOST! ->
Keresés
25év
az
állatokért!

Hírlevél feliratkozás


Nagy sikerű országos ismeretterjesztő képzést szervezett a svájci Susy Utzinger Stiftung és a Rex Alapítvány állattartók részére 2017. október 14-én az AsiaCenterben.


Az országos állatvédelmi konferencia átfogó ismereteket nyújtott a kutyák és macskák testi és lelki problémáinak felismerésével és kezelésével kapcsolatban.  A képzés magas szakmai színvonala igazolta, hogy felelős gazdinak lenni napjainkra nagy szakértelmet igénylő tevékenységgé vált. Ennek érdekében minden állattartónak, a kutyák és macskák mentésével foglalkozó civil szervezeteknek és hatóságoknak egyaránt fontos elsajátítani az állatokkal való teendők naprakész fortélyait. A konferencia a Rex Kutyaotthon Alapítvány szervezésében a svájci Susy Utzinger Stiftung nagyvonalú támogatásával, valamint a már számos állatvédelmi eseményt felkaroló AsiaCenter önzetlen segítségével valósult meg.

A PROGRAMRÓL

A kongresszust a fő támogató Susy Utzinger bevezető előadása 
nyitotta meg, aki az általa irányított svájci állatvédő szervezet (SUST) szerteágazó nemzetközi missziójáról beszélt. Az ezt követő előadás átfogó képet adott a kóbor állatok elhelyezésére szolgáló hazai gyepmesteri telepek és állatotthonok állategészségügyi helyzetéről és általános körülményeiről.
Az „állatorvosi blokkban” beszámoló hangzott el a Rex Állatszigeten egy éve működő SUST Árva Állatok Kórházának működéséről, majd az ivartalanításról szóló tények és tévhitek tisztázása után a kutyák és macskák aktuális állat-egészségügyi problémáiról esett szó. Végül a hallgatóság gyakorlati bemutatóval illusztrált előadást hallhatott az elsősegélynyújtás alapjairól.
A délutáni szekció során a közönség megismerhette, mit gondolnak a magyarok az ivartalanításról, valamint megtudhatták, miként segíthet a kutyaiskola a kutyák mentális problémáinak kezelésében. Végül két híres etológus beszélt a kutyák leggyakoribb viselkedési problémáiról, valamint a szorongás főbb okairól, tüneteiről és a stressz csökkentésének lehetőségeiről.

A konferencián  a rendezvényt szervező Rex Alapítvány vezetősége Jubileumi kitüntetéssel fejezte ki háláját a SUST-nak, a rendezvény fő támogatójának, valamint a helyszínt biztosító AsiaCenternek az egyedülálló képzés megvalósításához nyújtott nagyvonalú támogatásért.