Engedelmes Kutyák Napja 2018

KUTYAKIKÉPZÉS NÉLKÜL NINCS BOLDOG EB

Engedelmes kutyák napja 2018

 
Sokan még mindig úgy tartják, a kutyaiskola lényege, hogy cuki trükkökre tanítsuk meg kedvencünket. Pedig a kiképzés elengedhetetlen a kutya szocializációjához: ahhoz, hogy biztonságban és harmóniában tudjon élni az emberek világában. A Rex Alapítvány által szervezett Engedelmes Kutyák Napján, április 7-én megismerkedhettünk az engedelmességi képzés sokféle, színesebbnél színesebb módszerével és kiválaszthattuk azt, ami kutyánknak és nekünk is a legtöbb örömet okozza.

Az április 7-én, 5. alkalommal megrendezett Engedelmes Kutyák Napján a szervező Rex Alapítvány legfontosabb célja volt, hogy eloszlassa az engedelmességi képzéssel kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket. A kutyaiskola ugyanis nem úri hóbort, hanem elengedhetetlen a mindennapokhoz: segítség a kutyának az emberi társadalomba való beilleszkedéshez, a gazdinak pedig mankó a helyes kutya-ember kapcsolat kiépítéséhez. Az olyan tevékenységek, mint a közös étkezés, a nyaralás, a játék vagy akár egy mindennapi séta is nehézkessé válik egy, „a gazdi fején táncoló”, engedetlen kutyával.

Egy másik gyakori tévhit, hogy a kiképzés célja a gazdi dominanciájának fitogtatása, hogy megmutassa: a kutyával szemben ő a „falkavezér”. Ez koránt sincs így: a kutya-ember kapcsolatnak a kölcsönösségre kell épülnie, hiszen nem várhatunk együttműködést négylábú barátunktól, ha nem figyelünk az ő igényeire. Ezért, amikor tanulják az alap engedelmességi feladatokat – ül, fekszik, marad, lábhoz – a gazdinak is meg kell tanulnia „kutyául”.
Ezt a kölcsönösségen alapuló szemléletet képviseli és tanítja a Rex Tanoda kutyaiskola, akik látványos engedelmességi bemutatóval alapozták meg a hangulatot az Engedelmes Kutyák Napján. A kutyaiskola amellett, hogy több száz gazdinak segített már megismernie a kutyáját, felelős a Rex Alapítványhoz került árva kutyák kiképzéséért is, hogy azok szocializáltan kerüljenek új családba. Fináléként előadott hobby agility bemutatójukkal megmutatták, hogy milyen tartalmas, szórakoztató és egészséges tevékenységeket tud űzni egy gazdi-kutya páros, ha úgy igazán összeszokik.

Új kutyás sportágként a kutyaiskola kínálatába bekerült a dog dancing, melyből Laki Beáta adott ízelítőt. A sport lényege, hogy a kutya-gazdi páros zenés koreográfiákat tanul meg együtt, engedelmességi és agility elemekkel, de teljesen szabadon. A közös gyakorlás során ezért fontos a kreativitás és a közös, felszabadult játék. Dog dancing lehetőség minden szerdán 17 órától van a Rex Kutyaiskolában.
A program további részében volt kutyás fitness edzés is az Ebfizióval. A látogatók továbbá megismerkedhettek a kutyás személyiségfejlesztéssel (Horváth Norbert coach), a Do as I do módszerrel (Petró Eszter), és a Klikker tréninggel (Leidl Andrea és Szilágyi (Solymos) Zsuzsa) is. A Rex Tanoda oktatótermében pedig egész nap szakemberek válaszoltak a kutyaneveléssel kapcsolatos kérdésekre.

Engedelmes Kutyák Napja 2018 Engedelmes Kutyák Napja 2018 Engedelmes Kutyák Napja 2018 Engedelmes Kutyák Napja 2018 Engedelmes Kutyák Napja 2018 Engedelmes Kutyák Napja 2018 Engedelmes Kutyák Napja 2018 Engedelmes Kutyák Napja 2018 Engedelmes Kutyák Napja 2018 Engedelmes Kutyák Napja 2018 Engedelmes Kutyák Napja 2018 Engedelmes Kutyák Napja 2018 Engedelmes Kutyák Napja 2018 Engedelmes Kutyák Napja 2018Kiemelt támogatóink

Felelős Gazdik
Dogs Trus
teszt
https://nilsay.hu/
Immunovet
AsiaCenter
Susy Utzinger Stiftung
Vasmacska KávéZOO
Humac
Expodom
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Webshop

Youtube: 1% esély

Youtube: 25 éve az állatokért!

Youtube: 1% esély

Youtube: rexalapitvany