Az önkéntes miben segíthet?

Önkénteseink a következő tevékenységekben segíthetik munkánkat:
Kutyázás:

  • Legnépszerűbb feladat az önkéntesek körében a kutyák mozgatása, sétáltatása. Ez komoly segítség, hiszen nincs lehetőségünk az önkéntes segítők nélkül naponta több mint 100 kutyát megsétáltatni. A kutyusoknak is nagy öröm ez, boldogan várják a sétát, hiszen ilyenkor van lehetőségük mozogni, kicsit játszani, kiszabadulni a kennelből. Fontos tudnod, hogy a kutyasétáltatásnál új szabályrendszer kerül bevezetésre. Az új rendszer szerint a kutyasétáltató önkéntesek aktív státuszának megtartásához szükséges, hogy havonta legalább 1x gyere el a menhelyre kutyát sétáltatni. A kutyák habitusuk és energiaszintjük szerint lesznek csoportosítva, így ennek megfelelően sétáltathatják majd a kezdő, haladó és mentor önkéntesek a kutyákat. Kutyasétáltatásra keddtől - vasárnapig 10 - 12 óra között illetve 14 - 16 óra között van lehetőség! 
  • Amennyiben kedvet érzel hozzá, séta előtt a gondozóktól kérhetsz felszerelést és segíthetsz a kutyák szőrének rendbetételében, ápolásában is. Egy alaposan átfésült, rendezett kinézetű kutyus csábítóbb lehet az örökbefogadó szemében és a kutya komfort érzete is jobb.
  • Aki kedvet érez hozzá és ideje is engedi, az részt vehet a menhelyi kutyusok alapfokú engedelmességi képzésében. Ez a kutyák szempontjából egy nagyon hasznos és kellemes időtöltés is, hiszen az alapfokon képzett kutyusoknak nagyobb esélyük van arra, hogy gazdához kerüljenek, egy jól szocializált kutyával könnyebb az együtt élés is.
Állatok ideiglenes befogadása:
  •  Bár rendelkezünk menhellyel, nagyon fontos, hogy legyenek ideiglenes befogadóink is!     Rengeteg esetben nagy segítség számunkra, ha vannak önkéntesek, akik ideiglenesen vállalnak állatot. Akár kölyök, akár felnőtt, kutya vagy cica ideiglenes befogadásával. Általában ez szól hosszú időre, 2-4 hét, de ha az önkéntes tovább tudja vállalni az ideiglenes befogadást, természetesen hosszabb időre is. Ideiglenes befogadásnál természetesen az állat ellátását az Alapítvány vállalja.
 
  • Rendezvényeken való részvétel:
  • Alapítványunk egész évben több külsős rendezvényen is részt vesz és az állatsziget területén is több, általunk szervezett rendezvényt tartunk. Mind a külsős, mind a belsős rendezvényeken nagy szükségünk van önkéntes segítőkre, hiszen nélkülük nagyon nehéz lenne megfelelően levezényelni a programokat. 
Reklám, propaganda:
  • Ez röviden annyit jelent, hogy segíthetsz az Alapítvány munkáját illetve rendezvényeit népszerűsíteni azzal, hogy ahol lehetőséged van rá (munkahely, család, baráti kör, iskola) kihelyezel néhány plakátot, kiosztasz néhány szórólapot.
Oktatás:
  • Ez a terület sok lehetőséget rejt azok számára, akik kedvet éreznek segíteni az oktatás területén. Alapítványunk minden évben több turnusban szervez napközis tábort. Rendszeres klub foglalkozásokat és szakköröket tartunk, így mindenképpen szükségünk van olyan önkéntesekre, akik kedvet éreznek a gyerekekkel való foglalkozáshoz és értenek a gyerekek nyelvén. Lehetőség van elméleti anyagok kidolgozására, de a gyakorlatban is sokat segíthetsz.
Amint látod, sok olyan terület van, ahol számítunk az önkéntesek segítségére és itt még nem is soroltuk fel mindegyiket. Amennyiben kedvet érzel hozzá, töltsd le az önkéntes jelentkezési lapot INNEN és hiánytalanul kitöltve juttasd vissza állatvédelmi irodánkba akár e-mailen (rexiroda@rex.hu ) akár faxon (06-1-435-0533) akár postán (1048 Budapest, Óceánárok u. 33.) de elhozhatod hozzánk személyesen is.

Önkéntes házirend letölthető INNEN!Kiemelt támogatóink

Felelős Gazdik
Dogs Trus
teszt
https://nilsay.hu/
Immunovet
AsiaCenter
Susy Utzinger Stiftung
Vasmacska KávéZOO
Humac
Expodom
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Webshop

Youtube: 1% esély

Youtube: 25 éve az állatokért!

Youtube: 1% esély

Youtube: rexalapitvany