Támogass MOST! ->
Keresés
25év
az
állatokért!

Hírlevél feliratkozás

A közösségépítés a kulcs

A Rex Kutyaotthon Alapítványnál két közösségi kezdeményezést is indítottunk. 
Megnyitottuk új közösségi terünket, az Angyalkertet, valamint bemutattuk egy országos állatvédelmi oktatási központ, a Felelős Állattartás Házának terveit.
November 22-én a Rex Állatszigeten megnyílt az Angyalkert elnevezésű közösségi tér, ahol bárki egy cserép virág elültetésével emléket állíthat elveszített négylábú társának. A kertet Attilát, az alapítvány egykori védencét ábrázoló bronz szobor teszi egyedivé. Az alkotást a kutya gazdája, Michaela német hercegnő ajándékozta a Rex Alapítványnak hálája jeléül az örökbefogadott magyar vizsla 12 esztendőnyi odaadó szeretetéért. A szobrot Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke, valamint Újpest alpolgármesterei, Dr. Zsigmond Barna Pál és Nagy István leplezte le.

 

Az Angyalkert megnyitása mellett bemutattuk országos állatvédelmi oktatási központunk, a Felelős Állattartás Házának terveit is. Az intézmény a tervek szerint egy olyan oktatóközpont lesz, ahol a jövő generációi interaktív módon sajátíthatják el a felelős állattartás alapjait. „Ahhoz, hogy állataink boldog életet élhessenek, komoly szemléletváltásra van szükség a magyar társadalomban, ennek pedig az oktatás és a közösségépítés a kulcsa. Fontos, hogy a felelős állattartás az emberek mindennapjainak részévé váljon. Ezért is alapítottuk meg idén májusban a Felelős Állattartás Napját, amelynek nem titkolt célja volt, hogy felhívja a figyelmet az emberek egyéni felelősségére. Ennek a folyamatnak lesz egy újabb állomása az oktatóközpont is, ahova az ország minden tájáról várjuk majd az érdeklődőket” – fejtette ki dr. Király Péter, a Rex Alapítvány alapítója.


Az oktatóközpont építése előreláthatólag 2018-ban kezdődik a Rex Állatszigeten. A projekt nemzetközi és hazai pályázatokból, valamint közösségi finanszírozásból fog megvalósulni.  Aki szeretné segíteni az oktatóközpont felépítését, akár már egy téglajegy megvásárlásával is megteheti, melyért cserébe a nevét feltüntetjük az Állatszigeten megépülő Felelős Állattartás Házának fogadótermében. 

Köszönjük Lukács István szobrászművésznek a Rex Állatsziget új ékességének, az Örök Álom elnevezésű bronz szobornak a megalkotását! Attilát, az alapítvány egykori védencét ábrázoló alkotást a kutya gazdája, Michaela német hercegnő ajándékozta a Rex Alapítványnak hálája jeléül az örökbefogadott magyar vizsla 12 esztendőnyi odaadó szeretetéért. A szobrot Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke, valamint Újpest alpolgármesterei, Dr. Zsigmond Barna Pál és Nagy István leplezte le 2017. november 22-én.