Állatszigeti rendezvények

FELELŐS ÁLLATTARTÁS NAPJA - FAN DAY - MÁJUS 6.

Szemlélet váltásra van szükség, nem vitás! Ennek elősegítésében, támogatásában nyújt segítséget az idén 25 éves Rex Kutyaotthon Alapítvány által megalapított Felelős Állattartás Napja. 2017. május 6-án arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy Magyarországon még mindig aggasztóan magas az utcán kóborló vagy menhelyekre, ebrendészeti telepekre bekerülő állatok, illetve a nem kívánt szapurulatok száma. Az állatok bántalmazása, kínzása pedig szinte mindennapossá vált!
A kezdeményezés nyitóakciójaként május 6-án mindenkit várunk a Rex Állatszigeten, ahol egy óriásvászonra teheti le színes kéznyomát bárki, aki a felelős állattartás híve, aki támogatja a felelős állattartást!

A különleges rekordkísérlet célja, hogy bizonyítsunk, nagyon sokan vagyunk, akik támogatják a felelős állattartást! A kéznyomokat független szakértő számolja majd össze, és ha sikerül, új hazai állatvédelmi rekordot állítunk fel!

Tegyünk Együtt a Felelős Állattartásért!!!

A rendezvényen elismert szakértők segítségével a látogatók megismerkedhetnek a felelős állattartás 7 aranyszabályával, az összefogást, rekordkísérletet pedig látványos finálé zárja majd!

Nagyon örülünk, hogy több híresség máris a kezdeményezés mellé állt: Kocsis Tibor, Magyar Attila, Nagy Sándor, Harcsa Veronika, Horányi Juli, Király Linda, Tompos Kátya és az Animal Cannibals! :) 

A rendezvény fő támogatója és kommunikációs partnere a Bayer Hungária Kft., a Felelős gazdik facebook oldal és a felelosallattartas.hu oldal üzemeltetője!

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/405325816487104/

Videó a sajtótájékoztatótól ERRE A LINKRE kattintva!
 


Rendkívüli macska - örökbefogadó nap az Állatszigeten február 18-án, szombaton!

A Macskák napját Európa számos részén február 17-én tartják. 2002-ben alapította a Nemzetközi Állatjóléti Alap (International Fund for Animal Welfare - IFAW) ezt a napot. Elsődleges célja az volt, hogy az embereket tájékoztassák a megmentésre váró macskák nagy számáról, illetve, hogy a macskatartók, macskaszerető emberek "ünnepeljék" kedvenceiket mindazért a feltétel nélküli szeretetért, amit képesek adni.
Ezért a Rex Állatsziget 2017. feburár 18-án rendkívüli Macska - örökbefogadó napot szervez, ahol közvetlen közelről is meg lehet élni a doromboló állatok kedvességét!

A programok között szerepel az egész napos örökbefogadás, örökbefogadás véglegesítése esetén ajándékkal kedveskedünk örökbefogadónak és új családtagjának!
13 órától CatCafe - cicakávézó - teázó lesz az Állatsziget oktatótermében.
Várunk mindenkit nagy szeretettel!
Bővebb információkért kattitns IDE!
 

A Rex Állatszigetre is ellátogatott a Mikulás!
 
A nagyszakállú és segítője ajándékokkal kedveskedett a kutyusoknak, gazdáiknak és a látogatóba érkezett állatbarát gyerekeknek. A kisebbeket kézműves foglalkozással is várták a Rex Alapítvány önkéntesei. Kis Zsuzsi néni karácsonyi ajándékokat készített a gyerekekkel kukoricacsuhéból, egy másik asztalnál egyedi kutyás kitűzők és mikuláscsizmák készültek.
Sok Állatok Mikulása nagykövet is érkezett hozzánk ezen a napon. Ők nem csak kaptak, hanem adtak is a Rex Alapítvány védenceinek. Rengeteg kutya- és cicatáppal, felszerelésekkel és egyéb hasznos holmival lepték meg a lakóinkat.
Köszönjük a felajánlásokat!
 
Ezen a napon dr. Király Péter, alapító és dr. Koleszár István, igazgató ünnepélyesen átadták a macskakifutót, melyben hamarosan a szabadtéri macskafoglalkozások zajlanak.

Az oldal alján a képgalériában a fotókat is megnézhetitek! :)
 
A védenceink nevében is kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánunk!

 
ÁLLATOK VILÁGNAPJA A REX ÁLLATSZIGETEN

 

Budapest egyik legnagyobb állat- és természetvédelmi élményparkjaként az Állatok Világnapja kiemelt szerepet játszik az életünkben. Minden évben koncertekkel, gyermekprogramokkal és sok-sok négylábú díszvendéggel várjuk azokat, akiknek szívügyük az állatvédelem.

A Rex Állatszigeten 2016. október 1-jén minden az állatokról és a jó hangulatról szólt, kicsik és nagyok, négylábúak és kétlábúak egyaránt megtalálták a nekik szóló programokat. A négylábú vendégek pillanatok alatt a gyerekek nagy kedvencei lettek, mint például a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület kis- és nagytestű segítői. De eljöttek hozzánk a BRFK Bűnügyi Technikai Osztály kutyarendőrei is akiknek köszönhetően beleshettünk a bűnüldözés világába és megnézhettük, hogyan néz ki egy bevetés. A sok-sok színes program, közös játék és tanulás után a zenére is jutott idő: a gyönyörű napsütésben Kocsis Tibi koncertjével és a DRuMSTeRS Dobos Együttes fergeteges show-jával búcsúztattuk el a vénasszonyok nyarát.

Köszönjük a közös élményt! Jövőre újra ugyanitt!

Rex csapat

Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények Állatszigeti rendezvények


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


Kérelem

Webshop

Youtube: rexalapitvany