Hírek

Aktuális hírek

GAZDAGABB KÖRNYEZET, VIDÁMABB ÁLLATOK  - svájci önkéntesek segítettek a Rex Állatszigeten

Négy napot töltöttek a Rex Állatszigeten a svájci Susy Utzinger Alapítvány önkéntesei. Ittlétük során a társállatok, a háztáji állatok és a vadon élő állatok kifutóiban dolgoztak azért, hogy az Állatsziget lakóinak még boldogabb életük legyen. "Egyes testi és lelki problémák elkerülése végett az állatok környezetének izgalmasabbá tétele, foglalkoztató eszközök elhelyezése, játékok biztosítása, egyszóval a környezet gazdagítása a felelős állattartás elengedhetetlen feltétele." mondta Dr. Király Péter, a Rex Alapítvány alapítója, aki ugyancsak részt vett a felújítási munkálatokban.
Az 5 fős lelkes svájci csapat a fenti állatvédelmi szempontok figyelembe vételével bővítette a Rex Alapítvány állattartó egységeit. Szökésmentessé és vadregényessé alakították a nyúlkifutót, kifestették a macskaházat, valamint a baromfiólat. Új bútorokat kaptak a cicák valamint a vadudvarban rehabilitálódó róka és mosómedve is, sőt a víziszárnyasok is állandó fürdési lehetőséghez jutottak. A Susy Utzinger Alapítvány állatvédelmi missziója jelentősen javította az Állatsziget lakóinak életminőségét, amit az is jelzett, hogy az állatok pillanatok alatt birtokba vették az új berendezéseket. 
A Rex Alapítvány vezetői egy Rex Őrangyal oklevéllel és apró ajándékokkal fejezték ki hálájukat a svájci csapatnak a nagyvonalú támogatásért, a sok tanácsért, és azért, hogy Állatsziget lakóinak életét vidámabbá varázsolták.

ÉLETMENTŐ ÁLLATMENTÉSBŐL ÖTÖS!
 
Január 14-én, a dermesztő hidegben, Tamaráék Tahi határában a főút mellett egy elcsigázottan tántorgó kutyusra találtak. Rettenetes állapotban volt, alig tudott lábra állni.  Jégdarabok voltak a lábára fagyva, és nagyon gyenge volt.  A jóérzésű állatbarátok ölbe vették a közben elfekvő kutyust, és a közeli házaknál körbekérdezték, hogy nem tudják- e kié, de senki sem tudta.
"Hívtunk vagy 30 telefonszámot, menhelyeket, állatmentőket, de senki sem reagált. Volt aki fel sem vette, de a legtöbb esetben elküldtek mindenféle indokkal. Közben meleg helyre vittük, megetettük, leszedtük a jeget a lábáról, betakartuk. Közel  három órás telefonálgatás után végül a Rex Alapítványhoz fordultunk, és nagyon jól esett, hogy a teltház ellenére azonnal fogadták a kutyust." mesélte Tamara, aki családjával és a bajba jutott jószággal az esti órákban érkezett az alapítvány telephelyére a Rex Állatszigetre. 
A kutyus sürgősségi ellátására a Rex Alapítvány alapítója, Dr. Király Péter állatorvos érkezett, aki a betegvizsgálat során megállapította, hogy -hála a megtalálóknak- a kutyus kielégítő állapotban került a menhelyre. A szem-, és sebkezelést, valamint az injekciós terápiát követően a kutyust megfigyelés alá vették. Idő közben a közösségi oldalak segítségével előkerült a kutyus gazdái is, akik már égen-földön keresték a teljesen vak és süket pumit. Tőle tudtuk meg, hogy a kutyust Subának hívják, és idén tölti be a 14. esztendejét. Miután a másnapi kontroll és vérvizsgálat megnyugtató eredménnyel zárult, a kutyát visszaadták aggódó gazdijainak, de felhívták figyelmüket arra, hogy ezentúl tegyenek meg mindent az elkószálás megakadályozására. 
"Subának szerencséje volt, hogy rátaláltak, mert a kemény mínuszokban biztosan nem érte volna meg a reggelt. Sajnos az ő esete nem egyedi. Az elmúlt hetekben féltucat olyan kutya és macska került a Rex Alapítványhoz, amelyeket a fagyhaláltól és kiszáradástól mentettünk meg. Nagyon örülünk annak, hogy a múlt év végén a Susy Utzinger alapítvány támogatásával a kóbor állatok ellátására a Rex Alapítványnál elindított állatorvosi szolgálatunk révén nap mint nap olyan állatok életét menthetjük meg, amelyek egyébként -anyagi fedezet híján- máshol nem kaphatnának állatorvosi ellátást." mondta Dr. Király Péter. 
 
Suba aggkori újjászületését elsősorban Tamaráék emberségének köszönheti. Annak, hogy nem hagyták ott a szerencsétlen magatehetetlen állatot az út szélén, és addig próbálkoztak, amíg a Rex Alapítványnál biztos menedékre talált. Tamara családja állatmentésből ötösre vizsgázott, Suba nevében is hála nekik!
 
ÁRVA ÁLLATOK KÓRHÁZA
 
A közelmúltban a Susy Utzinger alapítvány segítségével a Rex Állatszigeten "Árva Állatok Kórháza" néven a kóbor állatok sürgősségi ellátását szolgáló elsősegélyhelyet alakítottak ki, ahol a megnyitás óta közel 50 bajbajutott gazdátlan állatot láttak el. A Rex alapítvány köszönettel vesz mindenfajta támogatást,  
mely a hiánypótló mentőszolgálat működtetését, és továbbfejlesztését szolgálja. A támogatási lehetőségekről a Rex Alapítvány honlapján bővebben olvashatnak.

Nemzetközi állatjólléti konferencián tartott előadást a Rex Alapítvány alapítója
 

Október 11 és 13 között, Dubrovnikban került megrendezésre a Nemzetközi Társállat-jólléti Konferencia (International Companion Animal Welfare Conference / ICAWC), ahol 38 ország 100 állatvédelmi szervezetének 253 képviselője vitatta meg a legégetőbb állatjólléti kérdéseket.
 
A konferencia interaktív workshopokkal indult, ahol a kutyák viselkedésével, képzésével, a forrásteremtéssel valamint a menhelyek üzemeltetésével és állategészségügyi problémáival kapcsolatos legfrissebb tapasztalataikat cserélték ki a résztvevők.
.
A konferencia első napján közös workshopot tartott Susy Utzinger, a Susy Utzinger Alapítvány vezetője és Dr. Király Péter, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója. Király Péter immár harmadik alkalommal vett részt előadóként a világ egyik legrangosabb állatvédelmi eseményén. A forrásteremtési témában tartott előadásuk során bemutatták azokat a módszereket, melyekkel a civil állatvédő szervezetek "kis- és nagyköveteket" tudnak toborozni mindennapi munkájukhoz. A nagy hallgatóságot vonzó előadás után egyértelművé vált, hogy Európa-szerte hatalmas igény mutatkozik egy olyan nemzetközi állatvédelmi oktatóközpont létrehozására, ahol az állatvédő szervezetek munkatársai, állatorvosok és diákok egyaránt hasznos ismereteket szerezhetnek az állatvédelmet érintő témákban. A Rex Kutyaotthon Alapítvány tervei között szerepel egy ilyen jellegű intézmény létrehozása a budapesti Rex Állatszigeten, melyet pályázati forrásból, hazai és külföldi támogatók segítségével szeretnének az elkövetkező esztendőkben megvalósítani.
 
A konferencia  két napján más neves állatvédelmi szaktekintélyek tartottak előadást többek között olyan témákban, mint az állatvédelmi jogi szabályozás, a felelős állattartás az oktatásban, valamint adományozás és hagyatékozás állatvédelmi célok érdekében.
 
Adrian Burder, a konferencia elnöke és az angliai Dogs Trust ügyvezető igazgatója kiemelkedően sikeresnek nyilvánította az évről évre több résztvevőt vonzó konferenciát, és az előadóknak elküldött köszönőlevelében így fogalmazott: " Lenyűgöző dolog évről-évre találkozni azokkal az állatvédőkkel, akik a világ minden tájáról nagy erőfeszítések árán jutnak el erre a világtalálkozóra azért, hogy az itt megszerzett ismereteket a hazájukban élő állatok javára kamatoztassák."

Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírekKiemelt támogatóink

teszt
AsiaCenter

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


Workshop

Konferencia

MiniTotó

Kérelem

Webshop

Youtube: rexalapitvany