Hírek

Aktuális hírek

ÉLETMENTŐ ÁLLATMENTÉSBŐL ÖTÖS!
 
Január 14-én, a dermesztő hidegben, Tamaráék Tahi határában a főút mellett egy elcsigázottan tántorgó kutyusra találtak. Rettenetes állapotban volt, alig tudott lábra állni.  Jégdarabok voltak a lábára fagyva, és nagyon gyenge volt.  A jóérzésű állatbarátok ölbe vették a közben elfekvő kutyust, és a közeli házaknál körbekérdezték, hogy nem tudják- e kié, de senki sem tudta.
"Hívtunk vagy 30 telefonszámot, menhelyeket, állatmentőket, de senki sem reagált. Volt aki fel sem vette, de a legtöbb esetben elküldtek mindenféle indokkal. Közben meleg helyre vittük, megetettük, leszedtük a jeget a lábáról, betakartuk. Közel  három órás telefonálgatás után végül a Rex Alapítványhoz fordultunk, és nagyon jól esett, hogy a teltház ellenére azonnal fogadták a kutyust." mesélte Tamara, aki családjával és a bajba jutott jószággal az esti órákban érkezett az alapítvány telephelyére a Rex Állatszigetre. 
A kutyus sürgősségi ellátására a Rex Alapítvány alapítója, Dr. Király Péter állatorvos érkezett, aki a betegvizsgálat során megállapította, hogy -hála a megtalálóknak- a kutyus kielégítő állapotban került a menhelyre. A szem-, és sebkezelést, valamint az injekciós terápiát követően a kutyust megfigyelés alá vették. Idő közben a közösségi oldalak segítségével előkerült a kutyus gazdái is, akik már égen-földön keresték a teljesen vak és süket pumit. Tőle tudtuk meg, hogy a kutyust Subának hívják, és idén tölti be a 14. esztendejét. Miután a másnapi kontroll és vérvizsgálat megnyugtató eredménnyel zárult, a kutyát visszaadták aggódó gazdijainak, de felhívták figyelmüket arra, hogy ezentúl tegyenek meg mindent az elkószálás megakadályozására. 
"Subának szerencséje volt, hogy rátaláltak, mert a kemény mínuszokban biztosan nem érte volna meg a reggelt. Sajnos az ő esete nem egyedi. Az elmúlt hetekben féltucat olyan kutya és macska került a Rex Alapítványhoz, amelyeket a fagyhaláltól és kiszáradástól mentettünk meg. Nagyon örülünk annak, hogy a múlt év végén a Susy Utzinger alapítvány támogatásával a kóbor állatok ellátására a Rex Alapítványnál elindított állatorvosi szolgálatunk révén nap mint nap olyan állatok életét menthetjük meg, amelyek egyébként -anyagi fedezet híján- máshol nem kaphatnának állatorvosi ellátást." mondta Dr. Király Péter. 
 
Suba aggkori újjászületését elsősorban Tamaráék emberségének köszönheti. Annak, hogy nem hagyták ott a szerencsétlen magatehetetlen állatot az út szélén, és addig próbálkoztak, amíg a Rex Alapítványnál biztos menedékre talált. Tamara családja állatmentésből ötösre vizsgázott, Suba nevében is hála nekik!
 
ÁRVA ÁLLATOK KÓRHÁZA
 
A közelmúltban a Susy Utzinger alapítvány segítségével a Rex Állatszigeten "Árva Állatok Kórháza" néven a kóbor állatok sürgősségi ellátását szolgáló elsősegélyhelyet alakítottak ki, ahol a megnyitás óta közel 50 bajbajutott gazdátlan állatot láttak el. A Rex alapítvány köszönettel vesz mindenfajta támogatást,  
mely a hiánypótló mentőszolgálat működtetését, és továbbfejlesztését szolgálja. A támogatási lehetőségekről a Rex Alapítvány honlapján bővebben olvashatnak.
 

Nemzetközi állatjólléti konferencián tartott előadást a Rex Alapítvány alapítója
 

Október 11 és 13 között, Dubrovnikban került megrendezésre a Nemzetközi Társállat-jólléti Konferencia (International Companion Animal Welfare Conference / ICAWC), ahol 38 ország 100 állatvédelmi szervezetének 253 képviselője vitatta meg a legégetőbb állatjólléti kérdéseket.
 
A konferencia interaktív workshopokkal indult, ahol a kutyák viselkedésével, képzésével, a forrásteremtéssel valamint a menhelyek üzemeltetésével és állategészségügyi problémáival kapcsolatos legfrissebb tapasztalataikat cserélték ki a résztvevők.
.
A konferencia első napján közös workshopot tartott Susy Utzinger, a Susy Utzinger Alapítvány vezetője és Dr. Király Péter, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója. Király Péter immár harmadik alkalommal vett részt előadóként a világ egyik legrangosabb állatvédelmi eseményén. A forrásteremtési témában tartott előadásuk során bemutatták azokat a módszereket, melyekkel a civil állatvédő szervezetek "kis- és nagyköveteket" tudnak toborozni mindennapi munkájukhoz. A nagy hallgatóságot vonzó előadás után egyértelművé vált, hogy Európa-szerte hatalmas igény mutatkozik egy olyan nemzetközi állatvédelmi oktatóközpont létrehozására, ahol az állatvédő szervezetek munkatársai, állatorvosok és diákok egyaránt hasznos ismereteket szerezhetnek az állatvédelmet érintő témákban. A Rex Kutyaotthon Alapítvány tervei között szerepel egy ilyen jellegű intézmény létrehozása a budapesti Rex Állatszigeten, melyet pályázati forrásból, hazai és külföldi támogatók segítségével szeretnének az elkövetkező esztendőkben megvalósítani.
 
A konferencia  két napján más neves állatvédelmi szaktekintélyek tartottak előadást többek között olyan témákban, mint az állatvédelmi jogi szabályozás, a felelős állattartás az oktatásban, valamint adományozás és hagyatékozás állatvédelmi célok érdekében.
 
Adrian Burder, a konferencia elnöke és az angliai Dogs Trust ügyvezető igazgatója kiemelkedően sikeresnek nyilvánította az évről évre több résztvevőt vonzó konferenciát, és az előadóknak elküldött köszönőlevelében így fogalmazott: " Lenyűgöző dolog évről-évre találkozni azokkal az állatvédőkkel, akik a világ minden tájáról nagy erőfeszítések árán jutnak el erre a világtalálkozóra azért, hogy az itt megszerzett ismereteket a hazájukban élő állatok javára kamatoztassák."

Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírek Aktuális hírekKiemelt támogatóink

teszt

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


Kérelem

Webshop

Youtube: rexalapitvany